Mikser kids zona sa specijalnim akcijama za najmlađe

Ovogodišnji, deveti po redu Mikser festival, održava se od 25.05-28.05.2017. u silosima, imaće priliku da održi radionice vezano za edukaciju i prevenciju dece i omladine na temu trgovine ljudima u sradnji sa Unitas Fondom i Crvenim Krstom

  • 0

Pripremljene su radionice u okviru Mikser Kids zone 25. i 27. maja, gde će se mališani zajedno sa volonterima Crvenog Krsta, kroz igru informisati o ovoj temi, a sve to uz pomoć maskota Miše i Maše.

Vršnjački edukatori će na interesentan način, kroz širok dijapazon interaktivnih igrolikih aktivnosti i radionica, približiti problem trgovine ljudima najmlađima.

Deca će slagajući interaktivne slagalice, bojeći bojanke, igrajući edukativne drušvene igre ili fotografišući se u foto panelima moći da istraže karakteristične rizične situacije, te da uz razgovor i smernice sertifikovanih edukatora Crvenog Krsta nauče adekvatne mere opreza od trgovine ljudima.

Da, 28. maja od 17.30 h, vršnjački edukatori CK će omladini približiti problematiku trgovine ljudima u svetu, a sve to uz pomoć vršnjačkih edukatora Crvenog Krsta. Tokom trajanja Mikser Festivala gosti će imati priliku da pogledaju izložbu i edukativno-preventivni film "Posmatrači", gde će nakon projekcije moći da upoznaju glumce filma i porazgovaraju sa njima o njihovim iskustvima tokom snimanja. Takođe gosti će moći da prisustvuju informativnom predavanju dečijeg psihologa, gospođe Biljane Lajović, koja se bavi ovom temom.

Iskoristili bismo priliku da vas pozovemo da podržite kampanju i da tokom vaše posete na Mikser festivalu podržite kampanju "Ne posmatraj, reaguj!" i slikate se sa hashtagovima, koji simbolizuju zajedničku borbu protiv trgovine ljudima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA