Ovo je najopasniji BELI OTROV koji JEDETE svaki dan - a nisu šećer i so
Ovaj kristalni prah unosite u organizam svakodnevno, a da toga niste ni svesni
Konstantno jedete ovaj aditiv u ishrani, a da to možda i ne znate. Reč je o natrijum glutamatu - E 621.
ODMAH GA BACITE: Ako vidite ovo u vašem začinu - NEUPOTREBLJIV JE!
Bez njega ne možemo da zamislimo nijedan obrok, a uskoro ćemo ga plaćati SUVIM ZLATOM!
Većina restorana i kioska sa hranom koriste ovaj aditiv.
Natrijum glutamat je beli kristalni prah, izgleda kao šećer ili so, mada može biti i u tečnom stanju. Unos ovog aditiv čini da vam se, hrana koja ga sadrži, jede sve više, što dovodi do gojaznosti.
Ćelije mozga takođe reaguju na ovaj aditiv, i vi postajete zavisnik od istog. Ulaskom u krvotok može da menja gene za ukus.
Najviše ga ima u čipsu, viršlama, supama, konzerviranoj hrani, pivu kao i u mnogim drugim namirnicama. Dnevna doza natrijum glutamata, koja je bezbedna, je 1,5 g za odrasle osobe.
Znaci predoziranja ovim aditivom su: vrtoglavica, oštećenje vida, migrena, mučnina, slabost, bol u grudima i hormonski disbalans. U svetu je poznat kao "sindrom kineskog restorana".
Ovaj aditiv pojačava ukus hrane, stvara zavisnost i daleko je jeftiji od drugih sastojaka sa sličnim efektom.
Potrudite se da koristite prirodne, zdravije začine koji će vašoj hrani dati odličan ukus.
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
c
Natrijum Glutaminat se nalazi pre svega u skoro svim zacinima za hranu kao sto je na primer Vegeta.Veoma je toksican tj. stetan i ove zacine ja odavno ne kupujem vec nabavljam iz inostranstva one koji ga ne sadrze.
Podelite komentar
Doberman
a di ima se pazari to vegansko pivo i kako da prestanem da disem ubi ovaj s mog?
Podelite komentar