≫ 

TAJNA POBEDE: Prost mentalni trik koji Mornaričke foke koriste kada se nađu u SMRTONOSNOJ situaciji

Ceo svet zna da su Mornaričke foke prilično opasna grupa ljudi, razlog za to je toliko prost da svako može da postane snažan kao oni - barem mentalno

  • 3

Jedna od ključnih stvari koja Mornaričke foke čini toliko opasnim protivnicima jeste njihova mentalna snaga, a ovo je trik koji koriste kako bi uvek bili spremni da prežive sve.

SEDIŠTE u kolima ima TAJNU funkciju koja može da vam SPASI ŽIVOT (VIDEO)

ZABORAVITE NA MEHANIČARE: Ovaj trik je toliko prost da čak i žena može da popravi udaren auto (VIDEO)

Kada se nađu pod vodom dok im instruktor uskraćuje dovod vazduha i 100 odsto su sigurni da će umreti, ključ njihovog preživljavanja svodi se na 3 reči - ti to možeš!

Ma koliko bizarno ovo zvučalo, iza svega stoji ozbiljna nauka.

Mornaričke Foke, elitna formacija Marinskog korpusa američke vojske. Foto: Wikimedia Commons/fototelegraf.ru Mornaričke Foke, elitna formacija Marinskog korpusa američke vojske. Foto: Wikimedia Commons/fototelegraf.ru

Kada su Mornaričke foke počele da uče svoje kandidate pozitivnom razmišljanju, broj kandidata koji su prolazili testove porastao je za 10 odsto.

Prosečna osoba svakog minuta izgovori između 300 i 1.000 reči. kada su te reči pozitivne, umesto negativne, one nam pomažu da "premostimo" signal za strah koji dolazi iz dela mozga koji se naziva amigdala.

Amigdala počinje da šalje ove signale kada se nalazimo u po život opasnim situacijama.

Stručnjaci predlažu da misli kao što su - "Ja nisam za ovo" ili "Nikada nisam bio dobar u ovim stvarima", zamenimo pozitivnim unutrašnjim monologom i koristimo rečenice kao što su: "Potrebno je da nastavim da radim na tome" ili "Potrebno je da potražim bolje savete koji će mi pomoći".

Mornaričke Foke, elitna formacija Marinskog korpusa američke vojske. Foto: Wikimedia Commons/fototelegraf.ru Mornaričke Foke, elitna formacija Marinskog korpusa američke vojske. Foto: Wikimedia Commons/fototelegraf.ru

Ako drugi set misli postane primarni, šanse da postignete ono što želite značajno rastu.

Važno je i napomenuti da nikako ne bi trebalo koristiti neutralna misli poput "sve će biti u redu".

Bivši psiholog za Mornaričke foke, Erik Poterat, tvrdi da je ključ da negativne misli stavimo pod kontrolu kada smo u stresnoj situaciji. Ako krenemo da mislimo o tome kako ćemo doživeti neuspeh i da ne postoji ništa što možemo da uradimo da to sprečimo - tada je potrebno da se zapitamo da li postoji nešto što možemo da uradimo da promenimo stvari.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hobotnica

    30. maj 2017 | 10:38

    Crvenkapa je otisla kracim putem kroz sumu, ali tamo je vrebao opasni vuk....

  • Jontra

    30. maj 2017 | 12:35

    Kljuc uspeha americkih foka se zove kokain!Pitajte Vietnamske "veterane"!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA