≫ 

Nije bitno da li ruke perete toplom ili hladnom vodom - već nešto sasvim drugo!

Na osnovu istraživanja koje su sproveli britanski naučnici, otkriveno je da količina sapuna nije presudna za uklanjanje bakterija

  • 2

Razbijen je mit da temperature vide igra važnu ulogu u pranju ruku.

Ako stalno bacate istopljene sapune, morate da uradite ovo. Potrebna vam je samo jedna stvar koju sigurno imate u kući (VIDEO)

Ne preterujte sa sapunom, jer može ozbiljno da vam naškodi!

Britanska zdravstvena organizacija preporučuje da ruke perete toplom ili hladnom vodom, da temperatura vode bude ona koja vama prija i da je efekat isti.

https://pixabay.com

https://pixabay.com

Na osnovu istraživanja koje su sproveli britanski naučnici, došlo se do zaključka da količina sapuna nije presudna za uklanjanje bakterija

Nameće se pitanje šta je to što je važno prilikom jedne rutinske radnje,kao što je pranje ruku, a da se to još uvek ne zna.

U pitanju je vreme. "Ruke bi trebalo prati najmanje 20 sekundi, detaljno sa svih strana i između prstiju", izjavio je dr Donald Šafner.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    6. jun 2017 | 15:43

    Kako moze biti svejedno pranje ruku toplom, ili hkadnom vodom, sa sapunom, ili bez. Ako su mi ruke nasne, nemoguce ih je oprati hladnom vodom i brz odgovarajuceg sredstva za oranje ruku. Sa ostalim uputstvima se slazem, logicno je, da se ruke peru i izmedu prstiju i da traje do dvadesetak sekundi.

  • Тутор

    6. jun 2017 | 23:27

    Ко то тврди, са физиком се није срео.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA