NIKE CORTEZ : Klasičan dizajn koji dominira i nakon četiri decenije! (FOTO)

Od trenutka izlaska iz proizvodnje, u vreme Olimpijade u Minhenu 1972. godine, nijedna patika nije u tolikoj meri proširila definiciju i shvaćanje trkačke patike

  • 0

Legendarna patika Nike Cortez je prvo remek-delo Najkovog dizajnera Bila Bovermana, izrađena sa namerom da bude lakša i otpornija na vodu od bilo koje druge patika.

Od trenutka izlaska iz proizvodnje, u vreme Olimpijade u Minhenu 1972. godine, nijedna patika nije u tolikoj meri proširila definiciju i shvaćanje trkačke patike.

Danas, četiri ipo decenije kasnije, ova Najki ikona nastavlja da se svojom jednostavnošću i "evergrin" dizajnom jednako uspešno uklapa u gotovo svaku odevnu kombinaciju, apsolutno dominirajući gradskim ulicama.

Foto: Promo Foto: Promo

Nike Cortez možete pronaći u svim BUZZ šopovima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Zrenjaninu. Uprkos svojim sportskim korenima, patika je postala modni simbol koji preplavljuje ulice širom sveta, jasno otkrivajući modni stil svakoga ko bi u njima zakoračio.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA