Akcija davanja krvi "Ne propuštaj" u Domu zdravlja Clinicanova

Zaposleni u Domu zdravlja Clinicanova, povodom Svetskog dana davalaca krvi 14.juna, u svojim prostorijama organizovali su akciju davanja krvi sa željom da svojim ličnim primerom itaknu ovaj plemeniti i životno važni čin

  • 0

Lekari, medicinski tehničari i administrativni radnici zaposleni u ustanovi Clinicanova, sa profesionalnom ekipom iz Instituta za transfuziju krvi Srbije,  svojim sopstvenim gestom davanja krvi, želeli su da skrenu pažnju kolegama i građanima na jedan od najznačajnijih problema u vezi sa zdravljem ljudi i posebno izraženom potrebom i nestašicom krvi u letnjim periodima.

Foto: Promo Foto: Promo

- Medicinski radnici svesni su značaja davnja krvi, ne samo za osobe kojima je krv potrebna, nego i za one koji krv daju. Dokazano je da dobrovoljno davanje krvi poboljšava cirkulaciju i rad srca i prozvodnju novih krvnih ćelija - istakla je dr Vesna Đurišić, medicinski direktor Doma zdravlja Clinicanova.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA