≫ 

Ako žele da prisustvuju predsedničkoj inauguraciji, SVE zvanice će morati da ispoštuju ovo modno pravilo

Sve zvanice će na ovaj događaj morati da dođu obučene u skladu sa jednim važnim modnim pravilom - evo o čemu se radi

  • 0

Svi koji su dobili pozivnici za inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića, koja će u petak biti održana u Palati "Srbija", na njoj su sigurno primetili da postoji određeni dres kod koji mora biti ispoštovan tom prilikom.

Ove ulice će u petak biti zatvorene zbog inauguracije: Birajte alternativne pravce

Putin šalje najmoćniju ženu Rusije na inauguraciju Vučića

Postoji nekoliko tipova dres koda koji zavisi od manifestacije. Iako je na zvanicama da same izaberu kako će se na određenom događaju pojaviti, postoje određeni tipovi dres koda koji nikako ne smeju biti prekršeni, a jedan od njih odnosi se i na predsedničku inauguraciju.

Na pozivnici koju su zvanice dobile jasno stoji da bi trebalo da ispoštuju važno pravilo oblačenja - crno odelo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U pitanju je drugi najviši oblik formalnog oblačenja i od zvanica zahteva sledeće:

Crna kravata ili crno odelo. Ovo je drugi najviši oblik formalnog oblačenja i rezervisan je za posebna dešavanja. Muškarci bi trebalo da nose smoking sa crnom mašnom i lep par crnih kožnih cipela. Žene bi trebalo da nose duge haljine u neutralnoj boji.

U zavisnosti od važnosti događaja, muškarci mogu da odaberu crno odelo, a žene nešto manje formalne haljine.

Svi pripadnici državnih službi kao što su vojska i policija dužni su da u ovakvim prilikama obuku svečano odelo koje te službe koriste za specijalne prilike.

Pogledajte koja još pravila oblačenja postoje i kako je potrebno obući se ako ih vidite na nekoj pozivnici:

Foto: Profimedia/Caia Image Foto: Profimedia/Caia Image

Kežual ili neformalno oblačenje

U osnovi ovo znači da gosti mogu da obuku šta god žele, ali se savetuje izbegavanje odeće sa rupama, poderotinama ili flekama.

Smart kežual ili pametno sređen

Ako žellite da ispoštujete ovo pravilo trebalo bi da malo sredite svoj svakodnevni izgled. Za muškarce to znači da bi trebalo da odaberu lep par pantalona ili farmerki i upare ih sa polo majicom ili košuljom. Za žene važi isto pravilo, ali u obzir dolaze i suknje do ispod kolena.

Poslovno kežual

Ovo je jedan od termina koji najviše zbunjuje ljude jer meša posao i svakodnevno odevanje - 2 stvari koje su potpuno suprotne. Žene bi trebalo da nose haljinu ili suknju ispod kolena ili pantalone i košulju. Muškarci bi trebalo da nose pantalone i košulju.

Poslovno formalno

Ovaj dres kod se uglavnom koristi za poslovne sastanke ili konferencije. Muškarci bi trebalo da nose odelo i kravatu, a žene da budu u suknjama ili pantalonama.

Bela kravata Ovo je najviši oblik formalnog oblačenja. Muškarci bi trebalo da nose belu mašnu, dugi crni sako sa repovima i prsluk ispod sa belom košuljom. Žene bi trebalo da nose duge formalne večernje toalete i rukavice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA