Ispijanje čaja kao ceremonija (FOTO)

Čaj je, inače, u početku pilo samo sveštenstvo i visoko plemstvo, a najbolji čaj iz pokrajine Shizouka mogli su priuštiti samo plemići...

  • 0

Foto: Promo

Da li ste znali da je ceremonija ispijanja čaja značajan deo japanske kulture i življenja? Čaj je, inače, u početku pilo samo sveštenstvo i visoko plemstvo, a najbolji čaj iz pokrajine Shizouka mogli su priuštiti samo plemići, jer je zbog visoke cene nižem staležu bio nedostupan.

Doprinos ceremoniji čaja dali su i samuraji. Kako im je ceremonija ispijanja ovog napitka bila jedino slobodno vreme za opuštanje, ceo postupak je bio veoma spor i odvijao se u tišini. Zanimljivo je da se ta pravila koja su samuraji odredili u Japanu poštuju i danas.

Japanci o ceremoniji čaja kažu: "To je vrlo posebna umetnost i mi kroz ceremoniju ispijanja ovog napitka pronalazimo sebe". Unutrašnji mir, gostoljubivost i jednostavnost važne su karakteristike te tradicije.

Foto: Promo

Iako se čaj kroz istoriju menjao i putovao, neke karakteristike japanske tradicije ostale su danas. Ispijanje čaja možda ipak nije ritual. To je avantura. Pije se na poslu, kod kuće, u kafićima, kod prijatelja, u društvu, sam, ujutru, uveče.. I u svakom trenutku se uživa! Raznovrsni načini i rituali ispijanja čaja podsećaju nas da je ovaj napitak mnogo više od nečega što će nas ugrejati i utoliti nam žeđ. Čaj je veliki "ujedinitelj". Kada vas neko pozove na šolju čaja, ono što zaista nudi je prijateljstvo.

Foto: Promo

Zbog toga, pozovite prijatelje i uživajte u novom ledenom čaju Fuzetea, koji dolazi u čak četiri jedinstvena ukusa: crni čaj-breskva-hibiskus, crni čaj-limun-limunova trava, zeleni čaj-mango-kamilica i crni čaj-šumsko voće. Nesvakidašnja fuzija ekstrakta čaja u kombinaciji sa voćem i biljem stvaraju harmoniju ukusa osmišljenu da vam svakog dana pruži novo zadovoljstvo i uživanje u trenutku.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA