ZA ZDRAVU BEBU: Trudnice, jedite jaja

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da konzumacija povećane količine holina tokom trudnoće može da smanji mogućnost za razvoj psihičkih poremećaja i hroničnih zdravstvenih stanja tokom kasnijeg života mališana

  • 0

Stvar je u hranljivom sastojku kojeg najviše ima u jajima, mesu, brokoliju i pasulju. Naučnici britanskog Univerziteta Kornel otkrili su da veća konzumacija holina tokom trudnoće menja epigenetske markere.  U pitanju su modifikacije DNK, koje mogu uticati na razvoj fetusa.

- Rezultati našeg istraživanja su izuzetno važni, jer pokazuju da jednostavan hranljivi sastojak može imati značajan efekat na dete tokom prenatalnog života. Dobra je vest da pomenuti povoljan učinak ima dugotrajan uticaj na kasniji život mališana – istakli su naučnici.

Naučnici veruju da će žene u budućnosti dobijati tablete holina, baš kao što danas primaju folnu kiselinu, koja umnogome smanjuje rizik od rađanja dece s genetskim manama.

(MojeZdravlje.ba / Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA