OPSEDNUTE LUDAČE: Da bi stale u štikle, hirurzi im seku nožne prste

Kako zbog deformacija na stopalima prouzrokovanih neudobnom obućom ne bi morale da odustanu od nošenja glamuroznih visokih potpetica, pomodne Amerikanke spremne su i na hirurško odstranjivanje prstiju na nozi

  • 1

Suzan Deming spada u jednu od žena koje su do te mere opsednute visokim potpeticama da su zbog njih spremne da se odreknu pojednih delova tela. Doduše, ona je “samo skratila” jedan prst na levoj nozi, koji joj je od rođenja bio duži u odnosnu onoj na desnoj, zbog čega joj je uvek za levo stopalo bio potreban za ceo broj veći broj cipela.

 

Ipak, ona priznaje da je to uradila samo da bi udovoljila svojoj taštini i omogućila sebi da nosi obuću po svom ukusu.

 

- Ko nije patio od bolova u stopalima i muku mučio s pronalaskom odgovarajućih cipela, neka me ne osuđuje – izjavila je u svoju odbranu Suzan.

 

 

Hirurški zahvati zbog anomalija na stopalima već godinama se rade kao rutinska operacija. Međutim, odnedavno je u Americi sve popularniji potpuno bizaran zahvat sečenja prsta na nozi, najčešće malog. Prst se u potpunosti odstranjuje, ili mu se “recne” samo deo. Odseče se deo kosti, kako bi se prst skratio ili se turpijom istanji deo zgloba kako bi se ispravio zakrivljeni prst.

 

 

Većina lekara u Americi negoduje protiv tog trenda, upozoravajući da zahvati na stopalu, obavljeni isključivo iz estetskih razloga, mogu ozbiljno da ugroze zdravlje, a ne donose nikakvu medicinsku dobrobit, zbog čega bi ih trebalo zabraniti.

 

(Hercegovina.info; Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA