ČUDOTVORNO MLEKO: Kozjim sapunom protiv ekcema

Lekovitost kozjeg mleka sastoji se u bogatstvu vitaminima E, A, B6 i B12. Mleko, takođe, služi kao "omekšivač" koji vraća prirodnu vlažnost koži i blagotvorno je umiruje

  • 6

Ukoliko vi ili vaši bližnji imate problema sa raznim ekcemima ili drugim kožnim oboljenjima, pokušajte da ovaj problem rešite kozjim sapunom, koji ima najbolje rezultate u borbi protiv raznih oboljenja!

Lekovitost kozjeg mleka dokazana je zbog sadržaja vitamina: E, A, B6 i B12. Mleko, takođe, služi kao "omekšivač" koji vraća prirodnu vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja je osnovna sirovina, a glicerinska baza obiluje vitaminima A, D, E i K, kao i mineralima: kalcijumom, kalijumom i gvožđem; omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, te brojnim antioksidansima. Zahvaljujući njima, ubrzava se regeneracija, usporava starenje kože, a lice i telo čine vitalnim i elastičnim. Njegova pH vrednost najpribližnija je pH vrednosti kože.

Inače, ovi sapuni se izrađuju "hladnim postupkom" kako se prilikom izrade ne bi izgubili kvalitetni sastojci mleka, hranljive materije i vitamini. Pored mleka i kaustične sode, za pravljenje sapuna koristi se i mešavina jestivih ulja - maslinovo, palmino, kukuruzno, bademovo, sojino ili suncokretovo. Da bi se smesa saponifikovala potrebno je 45 dana.

Jedini proizvođač ovih proizvoda u našoj zemlji je Željko Zeljković iz Kikinde. O kvalitetu ovih sapuna dovoljno govori podatak da se njegovi sapuni prodaju u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori i Rumuniji, a u najskorije vreme naći će se na rafovima trgovina u Mađarskoj, Austriji i Nemačkoj.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natali

    12. maj 2013 | 00:45

    Zaista je Zeljković prvi proizvođač sapuna od kozjeg mleka u Srbiji. Za sada i jedini izvoznik ovih sapuna. Želim mu puno uspeha u radu i da ostane jedini pravi proizvođač.

  • Milan

    15. decembar 2012 | 09:44

    Nije mi jasno da li je ovo članak ili plaćena reklama. On nije jedini proizvođač, a poznajem proizvođača koji u Novom Sadu pravi kvalitetnije sapune od kozjeg mleka i koji jedini pravi sapune od katrana belog bora.

  • nebitno@

    4. decembar 2012 | 23:03

    ja te sapune vec odavno koristim i dobri su bas kako kazu.mogu da se nabave i nisu skupi(cena od 70-90 din.)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA