Parovi sa ženskom decom se češće razvode

Žene sa ćerkama češće traže razvod, jer su devojčice i pomoć u kući. Muškarci ne žele da im sinovi rastu bez oca, pa parovi sa muškom decom opstaju duže

  • 0

Američki naučnici  tvrde da ćerke povećavaju šanse za razvod braka. Ne samo da je njihovo istraživanje pokazalao da parovi koji imaju muško dete češće ostaju zajedno, već i da neudate žene koje nose sina imaju veće šanse za venčanje. Razvedene majke devojčica imaju manje šanse za ponovnu udaju i ostanak u braku od onih koje imaju sinove.

Istraživači su proučili podatke tri miliona odraslih Amerikanaca i otkrili da se najčešće rastaju parovi kojima je prvorođeno dete žensko. Faktor razvoda narastao je za deset odsto u slučajevima kada bi par imao tri ćerke, ali naučnici nisu otkrili zašto devojčice "loše" utiču na brak.

Psiholozi sugerišu da devojčice daju snagu i podsticaj majkama da istupe iz lošeg braka, umesto da očajnički pokušavaju da spasu lošu vezu.

Rezultati istraživanja pokazuju da se muškarcima sama institucija braka čini atraktivnijom ako prvo dobiju sina. Takođe, više ulažu u brak jer ne žele da njihov sin odrasta bez oca.

Podaci pokazuju kako u SAD čak 73 odsto razvoda iniciraju žene, što baca drugačije svetlo na motive muškaraca koji ostaju uz svoju porodicu. Žene sa devojčicama će češće tražiti razvod, jer su devojčice i pomoć u kući.

U tome se verovatno nalazi i razlog zašto se razvedene žene sa ćerkama ređe ponovno udaju. Većina u svojim ćerkama nalazi socijalnu podršku i društvo, stoga imaju manju potrebu za ulaskom u brak.

(Telegraf.rs / Moje zdravlje.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA