≫ 

ZAKOPČAJ ME SELOTEJPOM: Obucite eko-haljinu od ambalaže koju biste bacili

Pomerite granice i na večernji koktel ponesite haljinu od ambalažnih materijala! Smele i ekološke kreacije pronaći ćete i kod domaćih dizajnera, a možete se odenuti u svoju omiljenu "Plazmu", "Pardon" grisine ili "Life" sokove

  • 0

Spremate se za večernji koktel ili super urbanu žurku? Razmislite da ovog puta vaša toaleta bude u potpunosti ekološka. Da biste pronašli adekvatan model pobrinuli su se domaći kreatori, koji su kreirali modele od ambalažnih materijala.

Izložba umetničkih vizija priznatih domaćih modnih dizajnera otvorena je danas u atrijumu tržnog centra "Delta siti", u organizaciji instituta za ambalažu ''Tectus'' iz Zagreba. Haljine su izrađene od ambalaže i ambalažnih materijala poznatih robnih marki - "Bambi-Banat"  s brendovima "Mini Plazma" i "Wellnes", "Beohemija" s brendom "Duel", "Florida bel", sa proizvodom "Fun&Fit", "Grand Prom" s brendom "Grand Aroma".

Na Trgu ''Zakopčaj me selotejpom'' predstavljene su kreacije od ambalaže "Jaffa" i "O'Cake" keksa, "Pardon" grisina, "Life Organic" sokova, limenki za piće...

Renomirani modni kreatori, stvaraoci eko-kolekcije ovaj poduhvat smatraju velikim izazovom. Marija Stanišić, kreatorka koja je radila na haljini "Life" Nektar, kaže da je naročito bilo zabavno sarađivati sa ekipom koja je učestvovala na projektu.

- Htela sam da napravim haljinu koja je kao i Nektar "Life" prilagođena modernoj ženi, koja je uvek u pokretu, energična, seksi, pozitivna, živi brzo i uživa u životu... Model je nosiv, napravljen kao večernja haljina i mogu da ga zamislim na samosvesnoj mladoj ženi, koja zna šta želi - kaže Stanišić.

Haljine su izrađivali  i Ana Grebec, "Design studio Drešing", Daniela Glišić, Atelje Alternativa, Emilija Petrović, Ivana Ristić, "IMI concept store", Iva Stefanović, Jasmina Vujović, GetUp, Katarina Bogdanović, Marina Milovanović, Marija Stanišić, Peđa Nerić, Tatjana Tatalović, TaTa...

Cilj projekta je da se istakne značaj ambalaže kao neodvojivog dela proizvoda, da se promoviše proizvod, a prigodnim opisima koji će stajati uz svaku haljinu da informišu potrošači o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama sa posebnim naglaskom na važnost pravilnog zbrinjavanja i zaštite okoline. Izložba će biti završena 1. februara proglašenjem najlepše haljine i nagrađivanjem glasača, uz priznanje vlasniku i dizajneru pobedničke haljine.

(Lj. Vučetić / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA