Spavaća soba je leglo zaraza

Spavaća soba je mesto na kom počinjete i završavate svoj dan. A jeste li ikada razmišljali o opasnostima koje vrebaju u njoj?

  • 4

Spavaća soba zna da bude vrlo opasna po zdravlje. Mesto u kući na kom započinjete i završavate svoj dan često je leglo mnogih opasnosti, naročito bakterija, kojih najviše ima u posteljini, jastucima i dušecima. Upravo zbog toga treba voditi računa o higijeni spavaće sobe, kako biste izbegli pojavu bolesti.

Jastuci

Jastuci bi trebalo da se menjaju svake dve do tri godine. Kada se peru i čiste, uništava se materijal od kojeg su napravljeni, pa je to vrlo često nemoguća misija.

Posteljina

S posteljinom je mnogo lakše, s obzirom da je nije problem oprati. Idealno bi bilo prati je dva puta nedeljno, ali i jednom nedeljno je dovoljno.

Dušeci

S dušecima je definitivno najteže, jer se oni nikako ne mogu oprati, a opet nisu ni toliko jeftini da bi se menjali svake dve do tri godine. Poznato je pravilo da dobar dušek služi deset godina, nakon čega ga treba zameniti. Ipak, prethodno bi trebalo barem dva puta godišnje okretati njegove strane, kako bi se što udobnije spavalo, bez udubljenja i izbočina.

( Tamara Milić / Index.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dutch

    9. april 2013 | 12:59

    U celom tekstu se govori o udobnosti,nijedna rec o zarazama,grinjama,itd. Imate li vi urednika?

  • Nislija

    9. april 2013 | 13:17

    Nema veze tekst sa temom

  • maja

    9. april 2013 | 14:27

    leglo grinja je u svakom od navedenih stvari...sta tu nije jasno? ..a tekst govori koliko cesto treba menjati, prati.. mozda bi vam odgovarao strip??..da bude jasnije?? :o

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA