Morska so je odlična za vašu lepotu

Morska so je izuzetno bogata mineralima kao što su magnezijum, kalijum i natrijum, a to je čini izuzetno velikim saveznikom lepote

  • 0

Morska so je dobra za lepotu. Pored toga što ubrzava rad metabolizma i tako utiče na očuvanje vaše linije, podjednako je dobra u negovanju kože jer je dubinski čisti i samim time čini mekšom i zategnutijom. Međutim, morska so ne deluje dobro samo na kožu, već ima višenamensku primenu, a evo i na koje sve načine je možete koristiti.

Piling solju protiv grube kože

Pomešajte slatku pavlaku sa kašičicom soli i napravite piling kože. Nakon 10 minuta isperite u mlakoj vodi. Piling možete ponoviti dva puta nedeljno i tako se rešiti grube kože.

Izbelite zube na prirodan način

Izbeljivanje zuba je skup postupak, ali jednako efikasna je mešavina soli i sode bikarbone iz kućne radinosti. Pomešajte kašičicu sode, malo soli i dodajte nekoliko kapi sirćeta pa mešavinom operite zube. Isti postupak ponavljajte dva do četiri puta u mesecu.

Morska so za sjajnu kožu lica

U posudu stavite kašičicu soli i kašičicu maslinovog ulja, a potom sve pomešajte. Nakon toga mešavinu nanesite na lice i masirajte pet minuta pre nego što isperete. Piling će ukloniti sve nečistoće i mrtve ćelije, što će kožu učiniti sjajnijom i mekšom.

Kupka za umorna stopala

Kupka za stopala pomaže kod problema s cirkulacijom, bolovima i gljivicama na nogama. Dovoljno je pomešati šaku morske soli s toplom vodom i držati u njoj noge najmanje 15 minuta. Nakon toga ih treba isprati u hladnoj vodi.

(T. M. / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA