KREĆITE SE: Sedenje uzrokuje depresiju

Prema nedavno sprovedenom istraživanju, celodnevno sedenje nema dobar učinak na psihu ljudi, štaviše, uzrokuje depresiju i kvari raspoloženje

  • 0

Sedenje izaziva depresiju kod ljudi, rezultati su najnovije studije. Istraživanje u kojem je učestvovalo oko 9.000 žena između 50 i 55 godina pokazalo je da žene koje sede više od sedam sati dnevno imaju za 47 odsto veći rizik od nastanka depresije nego žene koje u toku dana sede četiri ili manje sati.

Takođe, studija je iznela i iznenađujuće rezultate koji se tiču žena koje ne vežbaju i koje pritom sede sedam ili više sati dnevno. One gotovo imaju 100 odsto sigurne šanse da će oboleti od depresije.

Naučnici savetuju da, ukoliko svakog dana vodite bitke sa lošim raspoloženjem, posetite lekara jer su velike šanse da se radi o depresiji. Naravno, kako biste izbegli posledice negativnog gledanja na život, budite što aktivniji, krećite se, šetajte se, naročito ukoliko imate kancelarijski posao koji vas vezuje za stolicu.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA