Napravite balzam za negu usana kod kuće

Uskoro kreću hladniji dani što znači samo jedno- pad imuniteta i veća briga o zdravlju i lepoti, a između ostalog i o usnama koje često tokom ovih dana znaju da budu ispucale. Kako biste to sprečili, poslušajte sledeći savet

  • 0

Hladnoća i zima koja će uskoro da nastupi nepovoljno utiču na lepotu, stoga je potrebno voditi više računa o svemu, počev od kože, kose pa sve do nege noktiju, a posebno usana. Usne tokom hladnih dana često znaju da budu suve i isucale, zbog čega i zahtevaju posebnu negu. Jedan od najboljih načina da sprečite njihovo "propadanje" tokom zimskih dana je domaći balzam za usne koji se vrlo brzo i lako može napraviti kod kuće. Sve što vam treba je:

Supena kašika pčelinjeg voska

Supena kašika šea maslaca

120 ml kokosovog ulja

Pola supene kašike ulja sa vitaminom E

Cvetovi kamilice

Deset kapi aromatičnog ulja od limuna

Najpre morate da pomešate kokosovo ulje sa cvetovima kamilice. Zagrejte ih zajedno na pari i ostavite da odstoji na laganoj vatri neko vreme. Kada ulje poprimi žutu boju, ugasite vatru i procedite kroz gazu u staklenu posudu, jer će vam ponovo trebati kasnije.

Zatim, ponovo na pari otopite pčelinji vosak zajedno za šea maslacem, a potom u smesu dodajte prethodno isceđeno kokosovo ulje sa kamilicom. Kad se sve lepo sjedini, dodajte ulje sa vitaminom E i aromatično ulje limuna. Izlijte u plastične kutijice i čekajte da se ohladi. Nakon toga balzam za vaše usne je spreman, a zima vam ništa neće moći, makar kad je nega usana u pitanju.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA