PODOČNJACI, PODOČNJACI: Baš nikom lepo ne stoje!

Tamne kesice ispod očiju znaju zaista da ruže i čine lice umornim i iscrpljenim, što posebno ženama predstavlja problem. Ipak, važno je znati da rešenje postoji

  • 0

Podočnjaci su veliki neprijatelji žena, s obzirom da su zaista krupna prepreka u postizanju lepog izgleda. Žene koje kubure s tamnim kesicama ispod očiju izgedaju umorno, izmrcvareno i gotovo nikad ne uspevaju u potpunosti to da prekriju šminkom, već su tragovi umora, neispavanosti ili nekog trećeg uzroka gotovo uvek vidljivi na njihovom licu. Ipak, ne treba očajavati jer postoji nekoliko načina koji mogu da vam pomognu da podmladite i osvežite svoj izgled.

 

Na prvom mestu, kao pomoć pri uklanjanju podočnjaka, je umivanje hladnom vodom. Ono što takođe može da pomogne su i ohlađene kesice čaja koje morate da držite na oči oko dvadesetak minuta. Za najbolje rezultate koristite kesice zelenog ili crnog čaja, čiji sastojak tein smanjuje otekline. Međutim, i biljni čajevi poput kamilice takođe uspešno deluju jer smiruju upale i crvenilo.

 

 

Takođe, jedan od boljih boraca protiv podočnjaka su jabuke. Sve što je potrebno je da ih iseckate, ohladite u frižideru, a potom kriške stavite preko očiju na nekih desetak minuta. Ista stvar važi i za krastavac koji, baš kao i jabuke, ima moć da smanji otok i ublaži tamne kolutove oko očiju.

 

Ukoliko su vaši problemi sa podočnjacima zaista ozbiljni, onda su vam potrebne neke jače metode. U tom slučaju trebalo bi da koristite umirujuće losione, koji se pod obavezno drže u frižideru. Međutim, postoji i domaća metoda koja podrazumeva upotrebu belanaca. Nekoliko belanaca izmutite u posudi, a potom četkicom namažite na oči. Držite tako nekoliko minuta, a potom isperite. Vaša koža će zablistati.

 

 

I za kraj, ukoliko vam se podočnjaci uvek iznova javljaju, svako jutro i uveče mažite podočnjake s bademovim uljem. To će vam biti od velike koristi na duže staze.

 

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA