Zašto žene ne bacaju odeću koju ne nose?

Gotovo da ne postoji dama koja u svom ormaru nema haljinu, suknju ili majicu koju nikada ne oblači, a razloga zbog čega je čuva i ne baca je nekoliko

  • 0

Dame ne bacaju garderobu koju ne nose zato što veruju da će je jednog dana ponovo obući. Naime, čak četvrtina žena u svom ormaru ima odeću u četiri različita konfekcijska broja zbog čestih oscilacija u kilaži, a odevne predmete koji su manji ne bacaju jer su ubeđene da će jednog dana smršati i ući u njih.

Takođe, veliki broj žena ne želi da baci određene odevne predmete jer su je svojevremeno skupo platile, a svaka osma je namerno kupila manji broj u ubeđenju da će kad-tad izgubiti kilograme.

Istovremeno, svaka deseta pripadnica nežnijeg pola čuva određene komade, jer za nju imaju sentimentalnu vrednost i podseća ih na lepe trenutke.

Psiholozi ipak tvrde kako je čuvanje odeće loše jer razvija osećaj nostalgije i emotivne privrženosti, što negativno utiče na ljude. Stoga, oslobodite se starih komada, poklonite ih nekome i u potpunosti osvežite svoj garderober.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA