Sve vreme pogrešno koristite ukosnice - evo kako se one ZAISTA stavljaju na kosu

Jedan detalj na ukosnicama jasno otkriva kako moraju da se stavljaju na kosu

  • 0

Tanke šnalice, odnosno ukosnice za kosu, služe za pridržavanje kose i oblikovanje frizure, bez previše isticanja tog popularnog ukrasa za kosu.

Ova frizura se pravi za 2 minuta i pomoći će vam da preživite leto (VIDEO)

4 greške koje mogu da vam unište kosu, a često ih pravite

Ali šta kada ukosnica ne drži dovoljno čvrsto frizuru? Tu pomaže zupčasti gornji deo ukosnice koji ima veoma važnu ulogu.

Sigurno ste primetili da je na svim tankim ukosnicama gornji deo zaobljen, poput zupčanika. I to nije tako zbog estetike već zato što sitni zupčanici imaju važnu ulogu za koju većinu nas ne zna.

Oni služe za bolje i čvršće pridržavanje kose, a to ćete postići ako ukosnicu stavite u kosu na pravilan način, koji je drugačiji od načina na koji inače stavljamo ukosnice.

Foto: pixabay.com

Kako da to postignete? Stavite ukosnicu na uobičajen način, dakle s ravnim delom ukosnice okrenutim prema skalpu, a zatim je na pola puta okrenite tako da neravna strana ukosnice bude okrenuta prema skalpu.

Mali zupci čvrsto će držati kosu i tako će frizura duže biti postojana.

Kako biste izbegli oštećenje kose, ukosnicu na ovaj način stavljajte samo na delove gde je kosa gušća i teža, dakle ne tamo gde je sklonija lomljenju, blizu čela.

Pri kupovini ukosnica dobro je da obratite pažnju na njihove završetke u obliku malih zadebljanja. Birajte ukosnice s matiranim završecima koji bolje prijanjali uz kosu, od završetaka koji su sjajni i lakše klizaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA