≫ 

Zašto se muškarci plaše gejeva?

Iz razgovora sa strejt muškarcima, dolazi se do zaključka da njihov strah dolazi od same reči gej, jer za njih - ona menja sve

  • 3

Većini muškaraca, ako ne i svima, barem malo je neprijatno kada su u društvu gejeva.

Najluđe studije o gej ljudima: Strejt žene ne postoje, od masne hrane se postaje gej i LGBT osobe žive pored OVIH prodavnica

Kako je tekla Parada ponosa iz minuta u minut: Poljubac Karleuše i Čede, muškarci na štiklama, neviđeno nevreme (FOTO) (VIDEO)

Iz razgovora sa strejt muškarcima, dolazi se do zaključka da njihov strah dolazi od same reči gej, jer za njih, ona menja sve. 

Prvo što im prođe kroz glavu je: "Pa on je gej, ako me dodirne, makar i slučajno..." Problem nastaje kada saznaju da je neko gej, bez obzira na to kako divni ljudi bili, dobri prijatelji, kolege, saradnici, odmah ih gledaju drugim očima.

Na pitanje:" Čemu takve predrasude ? " usledi odgovor, " Predrasude su svuda i sa njima se susrećete svaki dan." Mali broj se lako snađe u kontaktu sa nekim ko je gej, ostalima i ne polazi baš za rukom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zašto je to tako?

Dok su tinejdžeri, muškarci koji su feminizirani ili pokazuju homoseksualnu sklonost, obično budu terorisani od strane većine.

Razlog za to je što muškarac u tom dobu još pokušava da razvija sopstveni identitet, a gejevi u blizini donekle narušavaju ideju o osobi kakva bi on želeo da bude.

Uz to, feminizirani dečaci u školama, koji ne moraju obavezno da  budu homoseksualci, češće se druže s devojkama, što ostalim muškarcima predstavlja dovoljan povod da ga maltretiraju, budući da oni nisu uvek počastvovani ženskim društvom.

Foto: Tanjug/AP

Postoji još jedan razlog, shvatite da vam se neki homoseksualac dopada kao osoba i da biste lako s njim mogli da se družite.

Tada počinjete da sumnjate i u sopstveno seksualno opredeljenje, jer ste učeni da se homoseksualci obično drže sebi sličnih.

Pitate se da li ćete vašim prisustvom poslati možda neki pogrešan signal zbog kog ćete biti protumačeni kao neko ko se „nabacuje“.

Foto: Telegraf

Latentni homoseksualci

Iza svih ovih promišljanja i strahovanja stoji jedna istina: većina muškaraca sposobna je za homoseksualnost.

Neki su čak eksperimentisali u mladim danima, ali to ne znači da su svi muškarci homoseksualci.

To najbolje objašnjava jedan gej pisac Skot Bidstrup: „ Za mene, biti gej znači da ja preferiram veze sa muškarcima. Imao sam nekoliko i sa ženama, ali mi muškarci više odgovaraju i seksualno i emocionalno. To je ono što me kvalifikuje za geja“.

Dakle, ako više volite žene, nema razloga da razmišljate o tome da li će vas prisustvo nekog homoseksualca učiniti gejem. Naravno da neće.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milorad

    18. septembar 2017 | 04:47

    pune ruke posla za psihologe.

  • Tibi

    18. septembar 2017 | 08:44

    Evo sav podrhtavam koliko se plasim,noge mi se odsekle

  • Djura

    18. septembar 2017 | 14:02

    Ja nemam nikakav problem sa gejevima. Cak naprotiv - mnoge koje znam su mnogo kulturniji, prijatniji i inteligentniji od onih koji nisu gej muskarci. Ja nisam gej i ne dopadaju mi se muskarci, ozenjen sam i imam zenu i decu koji su mi sve na svetu i bez kojih ne bih mogao da zamislim svoj zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA