Skupe cipele? Samo napred: Na ovih 5 stvari vredi da potrošite vaš novac

Iako je dobro štedeti, neke stvari treba sebi priuštiti

  • 1

Neki ljudi odluče da baš u dvadesetim godinama počnu da štede za neki kasniji, bolji život. Ima i onih koji prekomerno troše i nemaju neku određenu granicu kada je vreme da stanu.

Zaradila je milione sa 28 godina i otišla u penziju: Sada je otkrila kako to može svako

365 DANA NIJE SEBI NIŠTA KUPILA: Šta mislite, koliko je novca imala na kraju godine?

UŠTEDITE NOVAC: Stvari koje obavezno morate da ISKLJUČITE IZ STRUJE kada krenete na odmor

Uvek se treba držati zlatne sredine i ne preterivati. Ok je da štedite za neke stvari, ali ima nekih u koje se isplati uložiti novac. Evo na šta tačno trebate da trošite novac.

Putovanja

Istražiti novi grad ili zemlju je nešto što se pamti. Možda jesu sve skuplja, ali putovanja se uvek isplate i to nikada nije uzaludno potrošen novac. Priuštite sebi putovanje bar jednom godišnje.

Foto: Promo

Zdravstveno osiguranje

Mnogi ga ne plaćaju, ali je život nepredvidiv i nikad ne znate šta će vas snaći. Zamislite da vam se dogodi nešto, a vi ne plaćate osiguranje. Troškovi su onda duplo veći i uvek ih je bolje izbeći.

Nameštaj

Treba s vremena na vreme da obnovite nameštaj. Nije toliko zahtevno kao nekad jer danas ima mnogo jeftinog nameštaja.

Skupe torbe I cipele

Ne bi trebalo da vam bude žao ako odlučite da s vremena na vreme izdvojite malo više novca za neke cipele ili torbu. Veće su šanse da će skuplja i markirana garderoba da izdrži više od jedne sezone. Ali to ne treba da vam bude izgovor za stalnu i preskupu kupovinu.

Foto: Profimedia

Računi

Ukoliko živite sami, račune jednostavno morate da plaćate. Ovo treba da vam bude prioritet pre nego kupite torbu ili cipele. Možda vam posle plaćanja istih ne ostane dovoljno da kupite i te prelepe cipele, ali ovde na scenu onda stupa štednja.

Daljinac

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA