Bilo je nemoguće dati bolesnoj bebi lek, a onda je uzela slamčicu i smislila genijalno rešenje kako bi olakšala život roditeljima

Sa bebama nije uvek lako zbog čega se mnoge mame dovijaju na različite načine ne bi li ih smirile ili dale im lek, ali čini se da je ova napokon pronašla najbolje rešenje

  • 3

Lekove ne volimo ni mi odrasli, a kamoli male bebe i deca. Zbog toga je neophodno da nađemo neki način kako bismo bebu privoleli da proguta određenu terapiju.

Beba s malim boginjama hitno prebačena na lečenje u Kragujevac!

Bebu od 9 meseci bacila u vodu da vidi da li ume da pliva: Ostala je u šoku onim što je usledilo (VIDEO)

Beba je jako plakala: Doktor je uzeo, napravio ovaj potez njenim rukama i ODMAH JE PRESTALA DA PLAČE (VIDEO)

Genijalna ideja dolazi nam od Helene Li, medicinske sestre na pedijatriji, koja je takođe bila isfrustrirana konstantnim odbijanjem leka koji njena beba nikako nije htela da popije. Njen metod je upalio i ona je rešila da na društvenim mrežama podeli svoje iskustvo i olakša majkama širom sveta. Post je podeljen preko 130.000 puta.

U postu je napisala: ,,Za sve mame… Već 24 sata se borim sa Alfijem kako bi mu dala lek za smanjenje bolova i temperature i svaki put bi lek završio po njemu kada bi ga on ispljunuo… Setila sam se da sam negde videla ovaj trik. Nijedna kap nije završila van njegovih usta i to bez suza. Molim vas da delite ovaj post kako bi ga što više majki videlo”.

Trik je prilično lak. Stavite lek u špric, stavite vrh šprica na vrh cucle s unutrašnje strane i kada beba uzme cuclu u usta polako joj dozirajte lek. Beba će polako da uzme ceo lek bez prosute kapi. Imajte samo strpljenja sa vašim detetom i budite nežni.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klara

    8. novembar 2017 | 23:13

    Ma kakva slamcica, najbolje je sipati u spric, i tacna mera!!!

  • Cika Velja

    8. novembar 2017 | 23:11

    E ovo vredi para! Svaka cast!!!

  • Mama

    14. novembar 2017 | 23:32

    Kakva slamcica,uvek sam sa spricem davala i nema ni jedne kapi da se prospe!Spric je mama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA