≫ 

NE BACAJTE NIŠTA: Evo šta da uradite sa hranom koja vam preostane nakon slave

Sezona slava je počela, a količine hrane koje domaćice spremaju su ogromne

  • 2

Teško je pogoditi koliko je hrane potrebno, pa kada spremaju slavu domaćice uvek obezbede veće količine jer bolje da pretekne nego da fali.

Počećete da stavljate biber na bukvalno sve kada vidite koliko je zaista lekovit - ali samo ako ga kupujete u ovom obliku

Kada prođe slava i gosti odu, preostala hrana se skladišti po frižiderima i zamrzivačima sve dok se ne pojede ili pokvari. Kako biste izbegli bacanje hrane, probajte da napravite jednu “mućkalicu” koja će se svima dopasti.

Foto: Telegraf

Za fenomenalno jelo zvano “vojvođanske raznolije” potrebno vam je:

- 250g kuvane govedine

- 250g suvih kobasica

- 250g šunke ili nekog drugog preostalog mesa

- 2 glavice crnog luka

- 1 manja glavica karfiol

- 2 kisela krastavčića

- 1 čaša pirinča

- 2 čaše kisele pavlake

- 1 šolja ulja

- 1 šolja prezli

- so, biber

Foto-ilustracija: Profimedia

Pripremite meso tako što ćete ga iseckati na komadiće, a karfiol skuvajte u slanoj vodi. Crni luk očistite, operite i isecite na tanka rebarca pa ga pomešajte sa mesom. Posolite i pobiberite, ostavite da tako stoji dok vi spremite ostale sastojke za nadev koji će ići uz meso.

Skuvajte pirinač, prelijte ga hladnom vodom i ocedite. Kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove, a karfiol ocedite i podelite po cvetovima. Ako vam je lakše možete i njega da isečete na sitne komadiće. U vatrostalnu činiju koju ste prethodno dobro podmazali, poređajte red karfiola, red mesa sa lukom pa red pirinča i krastavčića. Tako slažite sve dok imate sastojke. Svaki red prelijte pavlakom i uljem. Na kraju prelijte pavlakom i uljem pa pospite prezle. Tako složene sastojke stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko pola sata. Jelo se služi dok je toplo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ama kakve ostatke

    18. novembar 2017 | 11:03

    mi u porodici gledamo slike jer za pravu hranu nemamo para, pa kad nadjemo kakav stari casopis, izrezemo lepo slike i nalepimo na karton i to je to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA