≫ 

DASKA ZA SEČENJE, KREMA ZA RUKE I ALKOHOL: Ovo svaki vozač mora da ima u kolima KADA PADNE SNEG

Zima je veliki izazov za vozače koji se dovijaju da joj doskoče, ali većinu problema možete da rešite sitnicama koje već imate u kući

  • 16

Verovatno vam nije palo na pamet da neke stvari koje vam se nalaze u kuhinji ili ostavi mogu da vam olakšaju zimske muke sa automobilom i da vam olakšaju vožnju po snegu i ledu.

Genijalan razlog zbog kog zimi morate da imate turpiju za nokte u kolima

Proverite da li u vašem domu imate neke od sledećih korisnih stvari i postarajte se da vam one nikad ne fale u autu, bar dok traje zima.

Krema za vrata

Da se gumeni kederi na vratima ne bi smrzli i sprečili da ih lako otvarate, namažite ih dobro glicerinskom kremom ili kremom za ruke koju sigurno imate u kući. Krema treba da bude što masnija, ali izbegavajte one na kojima piše da povećavaju hidrataciju. Najbolje su bebi kreme i to “pavlovićeva” ili one sa maslinovim i kokosovim uljem.

Daska može da vas izvuče iz neprilike

Foto: Profimedia

Kuhinjska daska za sečenje može da vam bude od velike koristi i da zameni daščicu koja se savetuje da je spakujete u vozilo. Ona vas može izvući iz snega ako točkovi počnu da vam šlajfuju, jer sve što trebate da uradite je da je podmetnete ispod pogonskih točkova.

Sapunicom protiv magle

Suva sapunica je odlična protiv zamagljivanja stakala. Ako vam se prednji vetrobran stalno magli namažite ga sapunicom koju ćete napraviti tako što ćete par kapi deterdženta, šampona za kosu ili sapuna za ruke rastvoriti u veoma malo vode. Umočite sunđer u ovu tečnost i napravite gustu penu koju ćete namazati sa unutrašnje strane.

Alkohol protiv leda

Led koji se preko noći nahvatao na prednjem staklu možete ukloniti i alkoholom. Sipajte ga lagano na staklo i gledajte kako topi led koji ćete lakše sastrugati.

Ćebe drži toplotu

Morate imati ćebe u autu tokom zime iz više razloga, a pogotovo ako putujete van grada. Može da se desi da čekate negde u koloni ili na neprohodnom putu, a najpotrebnije onima koji putuju sa decom.

Pirinač ili posip

Foto: psd via Foter.com / CC BY

Kada se staklo magli može vam pomoći pirinač ili posip za mačke, piše SAT plus. Ovi proizvodi dobro upiajju vlagu i treba ih sipati u neku činiju ili čarapu i ostavite na podu auta da upijaju vlagu.

Kesa za smeće kao kabanica

Jedna veća i malo deblja kesa zameniće vam kabanicu ako morate da izađete iz auta dok pada kiša ili sneg.

So odlično topi led

Ako imate kutiju soli u prtljažniku ona će vam pomoći da vrlo brzo otopite led oko aitomobila.

Stare novine ili karton

One se mogu iskoristiti kako bi upise otopljeni sneg sa patosnica kako se one ne bi zaledile tokom noći, ali mogu i da spreče da vam se zalede stakla ako ih stavite ispod brisača.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    1. decembar 2017 | 18:00

    I u pratnji da ima jedan kamion 🚛 za tehničku podršku.

  • Realan

    1. decembar 2017 | 21:56

    Zaboravili ste sveće koje su u nekim državama obavezne kao zimska oprema. Meni je to bilo čudno, ali procena stručnjaka je da sveće mogu poslužiti da se spreči smrzavanje lica u kolima koja su zavejana snegom.

  • Miki

    1. decembar 2017 | 18:52

    4x4 i zimake gume su bolji od svega vec recenog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA