≫ 

Poprskajte ovo uveče po šoferšajbni i ujutro neće biti zaleđena

Zaleđena šoferšajbna može da vam pokvari dan od ranog jutra pogotovo ako žurite na posao ili neki važan sastanak

  • 14

Ukoliko vam parkiranje auta u garaži ili na nekom zaštićenom mestu zimi nije izvodljivo nemojte da se stresirate jer na vašu sreću postoji par trikova kako da sprečite zamrzavanje šoferke i naporno čišćenje ujutru.

Evo kako tačno morate da parkirate auto da vam se šoferka ne zaledi tokom noći

Uz pomoć par trikova koje vam donosimo možete ujutru da krenete na posao bez smrzavanja dok grebete staklo na vašem ljubimcu i proklinjete zimu i led.

1. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 3:1 i sipate je u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte ovim šoferku uveče kada na njoj nema leda i to će sprečiti da se on stvori tokom noći, a vi ćete se ujutru naći odmah u autu bez prethodnog čišćenja. Poprskajte sva stakla na autu svako veče i uživajte u zimi.

Foto: Profimedia

2. Pomešajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte uveče stakla kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa stakla i možete je koristiti za čišćenje stakala kada se ona ujutru malo zamrznu. Možete poprskati unutrašnju stranu šoferke i tako sprečiti da se ona zamagli.

Foto: Pixabay

3. Obavezno dodajte 5 supenih kašika medicinskog alkohola u tečnost za brisače kako biste izbegli njeno zaleđivanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate stakla. Koristite je kao i obično, samo će uz dodatak alkohola ona sprečiti pojavu leda na šoferšajbni.

Foto: pixabay.com

U ovim situacijama dobro će vam doći i staro ćebe ili karton koji ćete staviti preko šoferke u toku noći i time u potpunosti pokriti staklo. Obavezno krajeve ćebeta ili kartona pritisnite vratima kako bi stajali na jednom mestu. Ujutru samo pomerite vaše štitnike, a na ovaj način možete pokriti i ostala stakla na automobilu.

Daljinac

(Telegraf.rs/itstillruns.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бошко

    20. decembar 2017 | 20:38

    На свакој бензинској пумпи купите течност за прање шофершајбне за зимске услове (до -40) и уживате у зими. Није вам потребна алхемија...

  • Marko

    21. decembar 2017 | 04:30

    Jer moze jabukovo sirce?

  • Vlada

    20. decembar 2017 | 19:46

    Parkiram u garazu i cao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA