NAJBOLJI LEK ZA MAMURLUK: Jeftino voće koje sigurno imate kod kuće vraća u život čim otvorite oči

Novogodišnje partijanje i preterivanje u alkoholu uvek dođe na naplatu

  • 0

Mamurluk nakon novogodišnje lude žurke može da vas muči i pokvari doživljaj i praznično raspoloženje ukoliko u rukavu nemate neki trik kojim biste to izbegli.

Ako primetite ovo na jelci, odmah je izbacite napolje

Glavobolja, mučnina, vrtoglavica i osećaj kao da vas je voz pregazio – uh, pa vi to imate mamurluk! U takvom stanju obično nemamo snage i volje ni za šta, a kamoli da jedemo i pijemo. S obzirom da je alkohol diuretik dobro je nadoknaditi izgubljenu tečnost i to samo vodom i bistrom supom.

Foto-ilustracija: Profimedia

Najbolje rešenje pronašli su naučnici sa fakulteta Džordž Mejson. S alkoholom se izbacuju i mnogi važni hranljivi sastojci poput kalijuma koji se nadoknađuje bananama. Pravo rešenje za mamurluk vam je upravo ovo voće u kombinaciji sa mnogo tečnosti.

Alkohol pretvara rezerve glikogena u glukozu i šalje ga napolje kroz urin. Upravo se zbog tog izvora energije osećamo slabo, umorno i dezorjentisano. Osim banana dobro je konzumirati toplu vodu, med i limun, čaj od đumbira ili mente, sok od paradajza ili rasol.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Nikako nemojte da pijete kafu jer je ona diuretik koji samo tera na izbacivanje tečnosti iz organizma i možete se osećati lošije.

Kako do mamurluka ne bi došlo, zapamtite da želudac pre konzumiranja alkohola mora da bude pun i to pre svega polunezasićenim mastima. Najbolje je da uzmete neki obrok sa ribom, salatom s avokadom ili bar šaku badema.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA