≫ 

Košta k'o Svetog Petra kajgana: Ovo je ubedljivo najskuplja margarita na svetu, a čaša košta preko 50.000 evra

A tek kad vidite šta je njen tajni sastojak

  • 1

Postoji li bolji način da se dobro zabavite, osim da popijete odličan koktel? Slaganje različitih ukusa alkohola je prava mala umetnost, a jedan je londonski restoran je to shvatio prilično ozbiljno. U retsoranu su napravili najskuplju margaritu na svetu.

Kineska nova godina: Ove biljke morate da imate u vašem domu ako želite da privučete sreću, ljubav i bogatstvo

Jednu elegantnu čašu ovog pića ćete u "Cantini Loredo" platiti 50.000 funti (6.621.835 dinara). Dok čaša "putuje" do vašeg stola, uz nju su uvek dva "telohranitelja". Možda zvuči preterano, ali sve će vam biti jasno kad vidite sastojke.

Amerikanci otkrivaju šta im je bilo najčudnije dok su putovali Evropom

Foto: Profimedia

Za početak, koriste se dve vrlo posebne tekile - "1800 Colección" i "Jose Cuervo Platino", a svaka po flaši košta 2000 funti (264.873 dinara). Umesto tradicionalne limete, koja se uvik koristi u margariti, u ovoj se nalazi sok belog ananasa i limekvata, hibrida limete i kumkvata. U koktelu su i komadići limete iz Australije, a sve je ukrašeno cvetom ananasa u čijoj se sredini nalazi 4.1-karatni dijamant.

Foto: Profimedia

Šef kuhinje u restoranu, Den Ginsberg, kaže da su "puno pažnje posvetili ravnoteži ukusa". Inače, ovu su posebnu margaritu su osmislili povodom "Dana margarite" koji se obeležava 22. februara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivši zvezdaš

    19. februar 2018 | 09:52

    A šta se radi, s dijamant? Guta se s piće, ili se žvaće pre gutanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA