≫ 

Stalno lomite posuđe? Kažu da to znači da vam ogromna sreća ulazi u kuću, ali ima tu i još toga

Ako pomognete bubi koja se izvrnula na leđa da se okrene i ode, okajali ste sedam grehova koje imate

  • 1

U raznim narodima, pa tako i kod nas, još iz drevnih vremena se zadržalo mnogo tzv. predskazanja koja se danas uglavnom smatraju praznoverjem. Znamenja, odnosno predskazanja su oduvek privlačila pažnju astrologa, religioznih sledbenika i znatiželjnika, ali njihovo istinsko tumačenje nije tako lako. Zašto prelazak mačke preko puta i let vrane sa leve strane donose nesreću, je li uvek tako i pod kojim okolnostima?

Ove bapske priče čak i nauka poštuje: 9 narodnih verovanja koja su apsolutno tačna!

Jedno od objašnjenja nalazi se u drevnom vedskom spisu Šrimad Bhagavatamu: naša materijalna stvarnost i percepcija sveta pomoću mirisanja, gledanja, probanja itd. postupno se razvija iz suptilnog stanja uma u grubu stvarnost kad duša pomoću ega unese svoju svesnost u materijalnu energiju.

Zato i stoji izjava da je materijalno postojanje vrsta sna. U snu, početak noćne more prate znamenja nepovoljnih situacija. Isto tako, naša stvarnost ukazuje na početak karmičke noćne more i to pomoću nepovoljnih znamenja ili pojava. Određene suptilne misli ili događaji postupno vode do grubih rezultata. Sve počinje od percepcije. 

Odlepićete kad vidite! Najlakši trik kako da uz jeftine veštačke trepavice izgledate kao lutka od milion dolara (VIDEO)

U Indiji postoji gušter koji se zove tiktik, jer ispušta takav zvuk. Ako se začuje tokom razgovora, onda se ono što je zadnje izgovoreno smatra istinom… Sva ta preskazanja, ljudi koriste da bi saznali, kakva ih sudbina očekuje...

Ako viđate ove stvari, možda vam se smeši velika sreća ili...

Foto: Pixabay.com

1. Biljke

Detelina – Srećne su one s 4, 6, 8 i 9 listova. Što je više listova to je više sreće.

Nesreću donose deteline s 5 i 7 listova, pa ukoliko ih pronađete, trebalo bi da ih uništite.

Više sreće donese ona detelina koju slučajno nađete, nego one koje namerno tražite. Kad pronađete srećnu detelinu, trebalo bi da je otkinete noktima ili zubima, i da jse stavite u svilenu maramicu i nosite uz srce, a o njoj nikome da ne pričate. Srećna detelina s devet listova je veoma retka, a nosi se uz sebe i noću i danju.

Foto: Pixabay.com

Klas pšenice – Retko je dvostruk, trostruk ili višestruk, ali ako se slučajno pronađe, donosi sreću. Parni klasovi donose sreću u novcu i nose se uz sebe, a neparni sreću u ljubavi, ali se ne nose sa sobom.

Slamka s klasom – Pred vratima je znak dolaska muškog gosta u kuću, a bez klasa je ženskog gosta.

“Dvostruka ruka” odnosno ruža iz čije sredine raste pupoljak je “verenička ruža”. Ko je pronađe brzo će se udati ili oženiti. Kad trn zapne za haljinu, znak je skore svadbe u kojoj ćeš i ti biti. Kada se na osobu zakači neka grančica, to znači da tu osobu neko obožava. Granu ne treba gaziti, nego rukom skloniti.

Prvu ljubičicu koju nađete u proleće treba da pojedete, da biste cele godine imali mnogo ljubavi.

Foto: Pixabay.com

2. Životinje

Ako pomognete bilo kojoj životinji u nevolji, dobročinstvo će vam se vratiti. Kada vam crna mačka pređe preko puta, na putu nećete imati sreće, a kad vam na putu u susret dođe pas, posao ćete obaviti sa uspehom.

Kad sretnete svinje, započeti posao će vam doneti dobitak. Ako čujete kukavicu, a uz sebe imate novac, imaćete ga onda i cele godine.  Ako gavran ili više njih prolete nad vašom glavom i grakću, čuvajte se nesreće.

Glas sove nagoveštava bolest. Ako je sela na vašu kuću, neko će iz kuće biti bolestan. Tamo gde sove pevaju, zakopano je blago. Ako želite da ga iskopate, za vreme kopanja ne smete da govorite.

Foto: Pixabay.com

Kad vidite rodu da mirno sedi ili stoji na krovu kuće, u tu kuću će se useliti mir i sreća.  Senica čuva kuću od groma i vatre, ako se na nju naseli. Kad pomognete bubi, koja se izvrnula na leđa, “okajali ste svojih sedam grehova”. Onaj na koga padne gusenica biće ljut na svoje bližnje.

Ako vidite pauka negde u podne, znači da će se sve lako rešiti, a ako ga vidite uveče znači da vam dolazi sreća. Kad pauk na vas padne iz vazduha, dobićete radosne vesti. Miševi koji žive u rudnicima i tunelima ne smeju se ubijati. 

Foto: Pixabay.com

3. Predmeti

Stara potkovica donosi sreću. Kad je zakucana na kuću, čuva je od nesreće.  Kada vam neko daje lek, ne kaži se hvala, jer inače lek neće delovati. Ako se na sto stavi obuća, nadajte se bolesti. Ako vam se zamrsi konac dok šijete, dobićete neočekivani poklon. Ako se razbije čaša za stolom ili ako pri kucanju prsne, biće sreće. Razbijeno kuhinjsko posuđe donosi sreću i blagostanje. Što sreća više ulazi u kuću, to staklo i porcelan više pucaju.

Foto: Pixabay.com

Razbijeno ogledalo treba pokupiti i baciti, jer ako se razbijeno upotrebljava, onda donese sedam godina nesreće. Kad sa zida padnu stvari bez ikakvog vidljivog uzroka, to je opomena na zlo. Gde se sto ljulja, u toj kući žena vlada. Kad nekome dajete svoju adresu, a pritom slomite olovku ili umrljate papir, nemojte je ni davati, pa ćete izbeći neprijatnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. mart 2018 | 13:42

    Ja kad nesto slucajno razbijem uvek kazem bez kajanja neka je UZDRAVLJE! Ako je duh prazan i puna soba deluje prazno,ako je duh pun i prazna soba deluje kao puna SVE JE STANJE DUHA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA