Kako pretvoriti svoje kupatilo u malu oazu: Male stvari čine život lepšim (FOTO) (VIDEO)

Nove zavese ili neki jastučić na sofi, nova sobna biljka, sve su to sitnice koje nisu preskupe, a uveliko doprinose poboljšanju raspoloženja

  • 2

I sami znate koliko vam detalji mogu ulepšati životni prostor. Nove zavese ili neki jastučić na sofi, nova sobna biljka, sve su to sitnice koje nisu preskupe, a uveliko doprinose poboljšanju raspoloženja.

Međutim, kada je kupatilo u pitanju, novi set peškira u drugoj boji ili nove čaše za četkice i podmetači za sapun mogu donekle da doprinesu promeni izgleda. Druga je stvar ako su pločice već stare ili vam se više ne dopadaju, sada je najbolje vreme za renoviranja.

Prvo treba da izračunamo koliko novca možemo da izdvojimo iz kućnog budžeta, a da bismo to pametno odredili, potrebno je istražiti tržište i videti koji proizvođač nudi najbolji odnos kvaliteta i cene. Dizajn pločica će, u većini slučajeva, ipak presuditi.

Proces renoviranja kupatila je malo duži proces, te moramo znati da ovaj posao ne podrazumeva samo raspored finalnih detalja koji će obogatiti prostor, već se tu provlače i grubi radovi poput skidanja starih, a lepljenje novih pločica, lupanje, lom, prašina, fugovanje, brisanje… Naravno nije to sve strašno kao što zvuči, ipak predlažemo da, ukoliko niste stručni, ovo ne radite sami. Ali tu pronalazimo i malo lepši i zabavniji posao za vas – osmišljavanje i dizajniranje svoje oaze.

Foto: Promo/Square Affaire

Ovo podrazumeva biranje i kombinovanje željenih boja, raspoređivanje i odabir kupatilskog nameštaja, biranje detalja i generalno određivanje cilja kojem se teži samim renoviranjem.

Kada ste već odlučili da renovirate svoje kupatilo i pretvorite ga u sopstvenu oazu, predlažemo nijanse plave, zelene ili tirkizne, koje uz odgovarajuće detalje, mogu pružiti osećaj da ste na moru ili pak na nekoj planini, jezeru ili slično, a ukoliko na sve to dodate i zvuke prirode, imaćete osećaj da ste upravo tamo, gde najviše volite da budete – daleko od gradske vreve, a ipak u intimi sopstvenog doma.

Snaga vode, kao i šume je snaga života. Ukoliko niste u mogućnosti da sebi priuštite vodeni zid ili pak sobne fontane, dobru alternativu možete pronaći u kombinaciji boja i njihovom uticaju na okrepljenje tela i duh. Ove boje, u kombinaciji sa nekom biljkom koja dobro podnosi vlagu, doprinose smanjenju stresa i napetosti.

Foto: Promo/Square Affaire

Ono na šta je važno obratiti pažnju, jeste određivanje nijansi za podne pločice, kao i za one na zidu, mi predlažemo kontrast, tako da dole budu neutralni, blagi tonovi, dok za zidni dizajn predlažemo nešto tamnije nijanse, prošarane svetlijim centralnim dekorom, koje će kasnije biti "vodilja" za biranje sitnih detalja.

U nedostatku vremena za sopstveni dizajn, ideje za svoju rajsku oazu možete potražiti ovde, a prilikom izbora ne zaboravite da je najvažnije da se vi dobro osećate.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zo

    26. april 2018 | 09:30

    Pa ova kupatila su kao pola mog stana. Ko ima za ovakva kupatila taj moze da radi sta hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA