3 sastojka koji sve sobne biljke vraćaju u život (RECEPT)

Uradite ovo za svoje cveće i ono će vam biti zahvalno

  • 1

Ljubitelji kućnih biljaka znaju koliko može biti teško održavati pojedine vrste, i ma koliko da se trudite one neprestano venu i ne mogu da vam pokažu svoju lepotu. Što više cveća u kući imate, to ćete biti zdraviji idaleko lepše raspoloženi. Biljke odbijaju stres i ulepšavaju svaki prostor. Zato, ako neka biljka počne da vam vene, ne odustajte, već pokušajte da je vratite u život.

3 proverena trika da vam cveće više nikad ne uvene

Ovo su 3 najdelotvornija, proverena i dokazana saveta koji će pravilnom negom vratiti svežinu, život i zelenilo vašim biljkama.

Trebaće vam: 

1. Kora od banane

Foto: Pixabay.com / Kora od banane pomaže biljkama da vrate svežinu

2. Mlevena kafa

Foto: Pixabay.com / Kafa pomaže biljkama da vrate svežinu

3. Ljuska od jajeta

Foto: Pixabay.com / Luska od jajeta pomaže biljkama da vrate svežinu

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i prelijte jednim litrom vode, potom sve izmiksujte. Dobijenu smesu kašikom pospite po biljci i ona će uskoro ponovno biti zdraava i zelena.

Bonus savet:

S vremena na vreme biljku možete zaliti talogom od kafe, tako što ćete u šoljicu iz koje ste pili kafu sipati vodu, promešati kašičicom i zaliti biljku. Korisno je i da sitno izdrobite ljusku od jajeta i da te komadiće pospete po vrhu zemlje u saksiji.

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    16. maj 2018 | 07:10

    Od svega toga najvaznija je ljubav,cvece to oseca.Ja ga obozavam puna mi je kuca.Gajim orhideje I africke ljubicice.Nema stresa , samo uzivancija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA