Tražite ili izdajete stan? Evo na šta obavezno trebate da obratite pažnju da ne budete žrtva prevare

Otvorite četvoro oči kada birate sebi krov nad glavom

  • 3

Bilo da ste student u potrazi za stanom u novom gradu, ili se samo selite iz jednog u drugi stan - imajte na umu ove savete i obratite pažnju da li oglasi izgledaju onako kako treba

Kako bi u 2018. godini izgledala dnevna soba iz serije "Prijatelji"? (i kako bi Monika reagovala na nju?) (FOTO)

Dabetić Ivan podelio je na svom Facebook profilu nekoliko dobrih saveta za sve koji izdaju stanove ali i za one koji su u potrazi za novim krovom nad glavom. Ako ste i vi u fazi izdavanja vašeg stana ili preseljenja onda će vam dobro doći da pročitate ove savete.

1. Nikad, ali nikad ne fotografišite stan dok je napolju mrak. Poenta je da se na fotografijama vidi da li je stan svetao ili ne.

Budite realni u očekivanjima. Foto: Pixabay

2. Preporučljivo je da naslovna za oglas bude fotografija dnevnog boravka jer najviše vremena se upravo tu provodi ne znam zbog čega stavljate hodnik ili kupatilo?!

3. Naslovi 'Izdajem stan veoma povoljno - (nije povoljno); Ekstra lux delux stan blizu centra - Jeftino! - (jeste lux, ali nije blizu, Borča je, Borča)... - ovo ne pomaže i baš je iritantno.

4. Nikada, ALI NIKADA ne stavljajte dve-tri fotografije - jer, pobogu, moram da vidim taj stan u oglasu. Dakle, potrudite se da imate što više fotografija iz različitih uglova

5. Potrudite se da fotografije koje kačite u oglasima budu kvalitetne.

6. Teorije nema da vam platim 200-300 evra za stan koji je opremljen kao da je sav nameštaj iz vremena Tita!

Stan mora da bude lepo fotografisan i da nema skrivenih troškova Foto-ilustracija: Profimedia

7. Pitajte, ali stvarno, pitajte prijatelje, rođake da li je to što ste opremili u stanu sasvim u redu jer veš mašina u dnevnoj a šporet ispred ulaznih vrata stvarno ne ide i argument apsolutno nije mali je stan jer to svakako sve može lepo da se uklopi

8. Televizija nije bitna. Internet je bitan. Ne znam kakav je to odgovor : "Ti uvedi internet koji hoćeš, slobodno neka buše zidove samo neka pripaze na regal".

9. Nije korektno da u oglasima pišete Izdajem stan samo devojkama jer, priznaćete, ovo je bolesno i sumnjivo na milion načina.

10. Potrudite se da ostavite što detaljni opis - neka bude taj tekst i 3000 karaktera: kakve su komšije; da li saobraćaj pravi buku noću/danju; da li napolju ljudi prave buku; žive li u komšiluku nervozne babe što imaju živce slabe; koji prevozi saobraćaju; da li postoje marketi, prodavnice, barovi; koliki su troškovi stana; da li su tanki zidovi... - ovo je jako bitno i uštedećete vreme.

Obratite pažnju na raspored stvari u stanu. Foto: Pixabay.com

11. Ne sarađujte sa agencijama jer uglavnom su nesposobni i nerealni sa cenama tako da, ako vas savetuju da za garsonjeru koja je u širem centru, i koja je opremljena kao iz vremena Tita, košta 300 evra, znajte da su budale i da taj stan nikada nećete izdati, ili možda hoćete, budali. Tako da, imate bezbroj sajtova za oglase, 21. vek je, svi koristimo internet, potrudite se da sami, bez agencija, postavite svoj stan slušajući pomenute savete.

12. Platiti agenciji 50% u visini kirije + depozit + kiriju - ili da iznajmim polupraznu garsonjeru bez agencije i kupim nameštaj i sredim kako meni odgovara. Još jedan razlog da odbijete agenciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    26. maj 2018 | 17:07

    A od cega ti zivis kad omalovazavas agente za nekretnine koji od toga zive.

  • minja

    26. maj 2018 | 21:50

    Dali treba isto da napisem da komsinica Mica pravi super krofne.

  • Bojan74

    26. maj 2018 | 23:17

    Da, izdajem stan, ali nema sanse da se bavim glupostima koje si naveo. Ako ti neces, ima ko hoce, a tebi prijatan dan... Uvek ima vise onih koji stan traze, nego onih koji kvalitetne stanove izdaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA