≫ 

Fanovi roštilja nikako ne smeju da propuste prvi BBQ festival koji će biti održan u Beogradu 16. i 17. juna

U Beogradu će 16. i 17. juna biti održan prvi festival koji će spojiti američki i srpski roštilj, ali i specifične specijalitete ova dva načina pripremanja hrane.

  • 3

Ideja Roštilj = BBQ festivala jeste da se ljudima u Srbiji predstave različiti načini pripreme tradicionalnih srpskih i balkanskih specijaliteta sa roštilja, ali i da im se pruži jedinstvena prilika da se upoznaju sa specifičnim ukusom koji ima američki BBQ.

Partner u organizaciji prvog Barbecue festa u Srbiji je KCBS (The Kanas City Barbeque Society), internacionalno udruženje koje godišnje realizuje preko 400 manifestacija ovog tipa širom sveta.

Foto: Promo

BBQ  odnosno Barbeque je uglavnom asocijacija za američku kuhinju odnosno američki način roštiljanja. KCBS-ova  misija je da slave, podučavaju i  promovišu roštilj kao kulinarsku tehniku, sport i umetnost. Žele da povećaju opšte znanje i svesnost o južno američkom stilu roštiljanja širom sveta. Iz tog razloga samo udruženje drži nekoliko različitih obuka, od kuvara do sudija, kako za nas “obične smrtnike” tako i za profesionalne ugostitelje.

Po završetku obuke, svi će dobiti sertifikat koji im omogućava da se takmiče širom sveta na KCBS takmičenjima.

Pored vrhunskog roštilja, organizovan je širok spektar drugih zanimljivih aktivnosti poput edukativnog programa koji će obuhvatiti školu američke BBQ kuhinje, sajamskog programa koji će biti posvećen profesionalcima u restoranskoj industriji.

Foto: Promo

Posetioci će takođe moći da uživaju i u domaćim specijalitetima sa roštilja (Leskovački, Niški, Novopazarski), američkim BBQ specijalitetima (rebarca, burgeri, brisket) ali i domaćim kraft pivima.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da vide i prezentacije nekih od najvećih svetski poznatih brendova iz oblasti proizvođača roštilja kao što su Weber, Jamie Oliver, Primo, ProQ, Gorenc, Sebastijan i mnogi drugi...

Foto: Promo

Goste festivala očekuje i bogat muzički program u subotu 16. juna kada će nastupati Samostalni referenti, Texas Flood, Lagana Sreda, Bend Todin Hercenšlus i kao zvezda večeri, bend TBF - The Beat Fleet.

U nedelju će biti dan posvećen porodici kada će animatori iz Novog Sada zabavljati klince kako bi roditelji mogli da uživaju u roštilju.

Foto: Promo

Ako ste fanatik, ili samo uživate u vrhunski pripremljenoj hrani na roštilju, obavezno posetite BBQ festival 16. i 17. juna u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima!

VIDEO: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Melanija

    8. jun 2018 | 14:11

    Netreba mi ništa od amera, jer su odvratni, a kamoli njihov roštilj .

  • Тодорић

    8. jun 2018 | 13:48

    Поставите како треба,они уче од нас.

  • Vesna

    14. jun 2018 | 17:21

    Bolje da naucimo nesto od japanaca koji jedu ribu sa puno povrca a ne rostilj na 40 stepeni u sred jula i onda umiremo ko psi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA