≫ 

Prosti trikovi koji će duplirati život vašoj klimi

Ovi saveti za održavanje će osigurati dugotrajnost vašeg klima uređaja, a evo šta tačno treba da učinite

  • 1

Klima uređaji nisu jeftini. Oni su investicija za vaš dom koja bi trebalo da traje mnogo godina (posebno ako ste kupili centralni klima uređaj). Ima smisla zašto želite da mu produžite životni vek što je više moguće. Ali, kako da produžite trajanje klima uređaja?

Limun je zlata vredan, a čisti bolje od svih hemikalija: Top 3 recepta za njegovu upotrebu

Pa, postoji jedno veoma važno pravilo: Vaš klima uređaj je kao i svaka druga mašina u vašoj kući. Treba mu pažnja i čišćenje. Voditi računa o klima uređaju je mnogo lakše nego što to možete očekivati. Ovi saveti za održavanje će osigurati dugotrajnost vašeg klima uređaja, a evo šta treba da učinite.

Spoljašnje jedinice za napajanje

Prvo, uverite se da je vaš klima uređaj na hladnom i tamnom mestu. Dajući mu senku i zaštitu koja mu je potrebna, vaš klima uređaj će raditi manje i tako ćete mu produžiti životni vek. Međutim, takođe treba da pazite i na to da nema previše prljavštine i prašine koja prekriva uređaj. Uređaju je potrebno dovoljno prostora za disanje i za protok vazduha. Ukoliko ne postoji protok vazduha, klima uređaj će raditi duplo više.

Foto: Profimedia/Panthermedia / Klima uređaj treba da stoji na hladnom i tamnom mestu

Unutrašnje jedinice za napajanje

Održavajte svoj uređaj čistim! Kada se prašina nataloži u vašem uređaju, on će početi da radi više nego inače. Stalno proveravajte da li se u njemu stvara prašina i čistite je čim se stvori. Redovno menjajte filtere koji se nalaze u unutrašnjosti klima uređaja. Neki stručnjaci za održavanje grejanja i hlađenja preporučuju da se filter menja na svakih 30 do 60 dana. Takođe, prepustite stručnjacima da detaljno pregledaju vaš klima uređaj pre nego što krene vrela, letnja sezona.

Stari trik je mališana naterao da brizne u plač:

(Telegraf.rs / Izvor: familyhandyman.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA