Doživite egzotiku u šoljici kafe (FOTO)

Brazil je najveći proizvođač kafe na planeti, iako biljka kafe ne potiče iz Južne Amerike

  • 0

Prva asocijacija na Brazil su kafa, fudbal, nepregledne plaže i naravno Karneval u Riju. Ipak, samo retki imaju priliku da se tom šarenilu boja, zvukova i mirisa i prepuste uživo.

Ali, jedna stvar nam je na dohvat ruke. Ovoga leta egzotika Brazila staje u šoljicu savršene kafe - Doncafé Single Origin Brazil.

Šta znamo o brazilskoj kafi, osim da je najpoznatija na svetu?

Brazil je najveći proizvođač kafe na planeti, iako biljka kafe ne potiče iz Južne Amerike. Pogodno tlo i klima doprineli su da slika Brazila bude i slika nepreglednih plantaža i omogućili su ovoj zemlji mesto na svetskom tronu kada govorimo o kafi. Industrija kafe je veoma važna za Brazil, jer zapošljava više od 5 miliona ljudi, a proizvodom snabdeva čak trećinu svetskog tržišta.

Foto: Promo

Na svim meridijanima uživa se u napitku koji potiče sa brazilskog tla. Sve je veći broj onih koji, ne samo da vole kafu, već i mnogo znaju o njoj. Oznaka Single Origin jasno pokazuje da se radi o kafi jedinstvenog geografskog porekla i ta oznaka je veoma važna, jer garantuje da je kafa uzgajana na određenom području, u određenom okruženju, zahvaljujući čemu ima specifične karakteristike, baš takav ukus i aromu. Arabika iz regije Mogiana smatra se jednom od najboljih kafa na svetu. Uzgaja se na 1200 metara nadmorske visine, na vulkanskom tlu, u blagoj klimi. Ova 100% arabika obiluje punim slatkim aromama oraha, čokolade i meda. Punoća arome ove kafe postiže se nakon branja, tokom perioda sušenja, jer zrna kafe ostaju u dužem kontaktu sa suncem.

Foto: Promo

Doncafé Single Origin Brazil kafa probudiće sva vaša čula i zadovoljiti ukus i najizbirljivijeg ljubitelja kafe. Svaki gutljaj odvešće nas u egzotične predele Brazila, u Mogiana regiju, jedno od najpoznatijih područja za uzgajanje kafe. Prepustite se novim doživljajima i svim čulima uživajte u našoj ekskluzivnoj ponudi - Doncafé Single Origin Brazil.

U svojoj ponudi Doncafé ima još dva premium 100 odsto arabika ukusa - Honduras i Kolumbija, koji nam stižu sa sunčanih plantaža Latinske Amerike. Posebnim načinm pečenja zrna Honduras arabika kafe, stvara se savršeni spoj mirisa tropskog voća, slatkog meda i bogate arome. Ukoliko ste za arome poput slatke pomorandže i pečenog lešnika, osvojiće vas ukus single origin Kolumbija.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA