Najveća napast na svetu vam više ne može ništa: Kako da sami napravite sprej protiv grinja?

Eterična ulja mogu biti od velike pomoći u borbi protiv nevidljivih, ali opasnih grinja koja žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama

  • 0

Esencijalna aromatična ulja su jedno od najmoćnijih sredstava protiv grinja. Evo kako možete da napravite sprej koji će vam pomoći u borbi protiv ovih naprijatnih alergena...

3 najbolja trika kako da za samo 10 sekudni rashladite pakleno vruća kola (VIDEO)

Egipatski naučnici sa Univerziteta Aleksandrija došli su do veoma zanimljivog pronalaska: eterična ulja mogu biti od velike pomoći u borbi protiv nevidljivih ali opasnih grinja koja žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama.

Foto: Pixabay.com / Grinje žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama

Da biste sprečili njihovo širenje i time suzbili izvor eventualnih alergija, najbolje je da koristite ulje eukaliptusa i karanfilića.

Za prirodni sprej protiv grinja, na 1 litar vode dodajte 20 kapi odabranog ulja i promešajte u bočici sa sprejem. Sprej koristite na mebliranim delovima nameštaja koje ne možete da perete.

Za posteljinu, presvlake i druge predmete koje često perete, koristite ulje tako što ćete po nekoliko kapi sipati u jednu dozu deterdženta pre nego što ga sipate u mašinu.

Za uništavanje grinja u tepihu, sipajte 10 kapi esencijalnog ulja u sodu bikarbonu i kroz sito polako pospite po celom tepihu. Sačekajte oko pola sata, pa usisajte.

Foto: Pixabay.com / Da sprečite širenje grinja koristite ulje eukaliptusa i karanfilića

(Telegraf.rs / Izvor: atma.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA