≫ 

Najsavršeniji recept za mlade domaćice: Kako da napravite ajvar što pre, da vam ne smrde prsti i nokti, a da promenite samo jednu stvar

Zahvaljujući maloj promeni, ajvar možete da spremite za manje od sat vremena

  • 20

Ako volite ajvar, ali nemate vremena da odvojite nekoliko dana na pečenje, ljuštenje i mlevenje paprika, onda je ovaj recept kao stvoren za vas.

Ne samo da ovaj ajvar može da se napravi za manje od sat vremena, već mu je ukus isti, ako ne i bolji od onog koji se pravi na mnogo mukotrpniji način.

Džejmi Oliver ima svoj recept za ajvar - a naše bake bi ga ubile zbog ove 3 greške

Dakle, zaboravite na crvene prste, sate izgubljene u dimu od pečenja paprika i isprobajte ovaj recept koji ćete spremiti bez ikakve muke i cele zime u živati u svoj domaćem ajvaru.

Pogledajte recept, isprobajte ga i u komentarima nam recite kako vam se sviđa:

Foto: Telegraf

- 5 kg očišćenih pаprikа (bez drški i semenki) obаriti krаtko oko 2 minuta - okrećući nа obe strаne

- Ispeći u rerni 2 kg plаvog pаrаdаjzа i oljuštiti.

- Sve to sаmleti i upržiti u 400 ml ujа, posoliti po ukusu, dodаti mаlu šoljicu vinskog sirćetа i po ukusu, ko voli ljut, nаrendаti koren renа ili u toku bаrenjа dodаti nekoliko somborki (crvenih).

- Vruće sipаti u zаgrejаne tegle.

VIDEO: Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    10. septembar 2018 | 14:18

    Pa gde mogu da smrde prsti od ajvara, to miriše !!!!

  • Znsmzs

    10. septembar 2018 | 14:20

    Probala sam to davno. Nema sanse da bude ukus kao kada dan noc pecem paprike ljustim i posle meljem i uprzavam. Reko bog ne moze lepo sve da se napravi bez muke i znoja.

  • Н. С

    10. septembar 2018 | 16:51

    Или се прави како треба, или се маните ћорава посла. Па кад би то тако могло, онда би га сви правили. За тај специјалитет, зна се редослед. Дуг је посао , али је зато после уживање. Боље мање тегли, али честито.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA