Idealna fuzija u ledenom čaju

Stanovnici američkog Juga su odavno otkrili da je ledeni čaj prijatan način da se izdrže letnje vrućine

  • 0

Foto: Promo

Kuvari iz 19. veka svedoče da se čaj čak i tada služio hladan, mada je pravljen od zelenog čaja i u obliku punča s alkoholom. Tek kasnije postao je običaj da se ledeni čaj pravi od crnog čaja.

Popularnost ovog napitka je rasla s razvojem tehnologije rashlađivanja namirnica: rashladne kutije, pa otkriće frižidera, i najzad komercijalna proizvodnja leda u kockicama prokrčili su put za širenje ovog hladnog napitka širom sveta. Slava ovog letnjeg pića je brzo rasla nakon 1904. godine kada je organizovan Svetski trgovački sajam u Sent Luisu, u Sjedinjenim Američkim Državama, na kome su se okupili ljudi iz čitavog sveta i doneli svoje proizvode. Kako je u Sent Luisu tada bilo veoma toplo, nije bilo zainteresovanih za konzumiranje vrućeg napitka čaja. Čajdžije su došle do genijalne zamisli: u tek skuvanu šolju čaja ubacila se ogromna kocka leda i ovako pripremljeni napitak servirao se prisutnima.

Foto: Promo

Od tada čovek nije prestao da eksperimentiše kad su ukusi ledenog čaja u pitanju. Večita potraga za idealnim receptom nije stala do današnjih dana. Upravo na putu te potrage čovek je zastao, pomešao je crni i zeleni čaj, sa biljem i voćem i otkrio neverovatnu kombinaciju koja se zove Fuzetea.

Fuzetea je neočekivana fuzija ukusa koja će vas oduševiti u sve svoje četiri varijante. Napitak vrhunskog kvaliteta iz kategorije ledenih čajeva, koji dolazi u čak četiri osvežavajuća ukusa: crni čaj-breskva-hibiskus, crni čaj-limun-limunska trava, zeleni čaj-mango-kamilica i crni čaj-šumsko voće. Ekstrakti čaja u ovoj fuziji su organskog porekla i potiču iz 100 održivih izvora čaja, dok je procenat šećera smanjen za 30 odsto dodavanjem stevije koja ima nula kalorija i spada u beskalorijske zaslađivače.

Foto: Promo

Fuzetea vas poziva da se posvetite sebi, da odvojite pet minuta kako biste osetili njegovu aromu koja se širi celim vašim telom. Treba ga ispijati polako, kako biste se prepustili svakom gutljaju. Osetite ukus sunčanih plantaža čaja, arome voća iz raznih delova planete i bilja koje čine ovaj ledeni čaj neodoljivim.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA