≫ 

Ovih 6 znakova Zodijaka muči ozbiljan mentalni poremećaj

Njima je potrebna određena kontrola nad njihovim životima

  • 1

Opsesivno kompulsivni poremećaj (OCD) je poremećaj mentalnog zdravlja i dešava se kada osoba bude zarobljena u opsesijama i kompulsijama, a neki pripadnici Zodijaka su mu podložniji od ostalih.

Život sa ovim poremećajem za nju je pakao: "Perem ruke čak 16 puta i stalno se bojim da ću umreti"

Opsesija se odnosi na neželjene misli, ideje i slike koje dovode do uznemirujućih osećanja. Kompulsije se odnose na ponašanje i radnje koje osoba obavlja kako bi se izborila sa stresnim situacijama. OCD je često pogrešno interpretiran u medijima jer se prikazuje kao smešan, a osobama koje pate od njega je ovaj poremećaj sve samo ne zabavan. Ovi znakovi su podložniji ovom poremećaju od drugih.

Devica

Foto: Shutterstock

Oni vole da su stvari čiste i organizovane, a ako nešto nije na svom mestu Devica će postati nervozna. Veliki su perfekcionisti i kritični su i prema svojim manama, ali i prema manama drugih ljudi.

Bik

Njihova tvrdoglavost može da bude izvor OCD-a. Vole da rade stvari na svoj način i veoma su nezgodni kada moraju da urade nešto drugačije. Mogu da postanu jako neprijatni ako neko želi da promeni njihovo mišljenje. Gotovo je nemoguće naterati ih da probaju nešto novo.

Strelac

Imaju OCD koji je najčešće vezan za strah od bacila. Oni peru stalno ruke, odeću i često koriste gel za dezinfekciju. Sujeverni su i pronalaze skrivene poruke svuda oko sebe.

Rak

Foto: Shutterstock

Njihov OCD se manifestuje kroz odnose sa drugim ljudima i imaju potrebu za samopotvrđivanjem jer često brinu da su možda oni loše osobe. Svako ima momenata kada misli da nije dovoljno vredan kao druge osobe i treba im pozitivan feedback.

Jarac

Žele da budu najbolje i najvrednije osobe u prostoriji, ali ponekad se brinu da ne rade posao dovoljno dobro. Stalno iznova i iznova proveravaju stvari. Ne vole neznanje i to ih čini nesigurnima.

Blizanci

Njihov OCD najčešće je vezan za njihovu neodlučnost. To što ne mogu da donesu ni najmanju odluku može da im upropasti dan i pre nego je počeo. Njihova nesigurnost izaziva čitavu lavinu događaja, jer ako ne znaju šta da obuku za posao, onda ne znaju šta da ponesu za ručak, šta da rade posle posla.

VIDEO: Nije za uvredljive: Ovaj horoskop surovo otkriva sve najgore o vama

(Telegraf.rs/yourtango.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ана

    22. septembar 2018 | 14:13

    Ментални поремећај имају сви оно који су издали Бога Живога и окренули се разноразним самопрозваним исцелитељима наводно видовитим који ће их у пропаст одвести

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA