≫ 

Znate li šta predstavlja znak na ženskom WC-u? Ne, nije haljina, kao što to mislite (FOTO)

Nije reč samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u mnogim zanimanjima

  • 4

Kada ulazite u javni toalet, uvek pogledate mali znak na vratima koji označava da li je toalet namenjen muškarcima ili ženama. Ti znakovi se razlikuju po raznim kriterijumima, ali najčešće po odeći likova na vratima. I verovatno niste nikada posebno razmišljali o tom znaku koji je svuda drugačiji, ali svuda ima isti oblik.

Čitav život sečete tortu pogrešno: Ovo je jedini pravi način kako se to radi (VIDEO)

Dok muški znak ima pantalone, ženski znak je u haljini, a to bi sada moglo biti pomalo zastarelo i ograničavajuće. Kompanija "Axosoft" iz Arizone, kao deo kampanje koja želi da izjednači muškarce i žene u određenim (uobičajeno) muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji "Girls in Tech".

Trougao koji liči na haljinu zapravo nikada nije trebalo da predstavlja haljinu Foto: Pixabay.com

Tania Katan iz "Axosofta" tvrdi da trougao koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebalo da predstavlja haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt, pa tako poručuju da žene mogu biti superheroji.

- U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Devojke i žene koje se zanimaju za nauku, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina. - rekli su iz kompanije.

Kampanja želi da podstakne razgovore o prihvatanju žena u bilo kom zanimanju. Nije reč samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u mnogim zanimanjima.

VIDEO: Poterala ga velika nužda pa na kraju završio u njoj

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir^

    7. oktobar 2018 | 14:56

    Znam da je moderno i veliki je lobi u pitanju, ali smoriste sa izjadnacavanjem polova, da razlike ne treba da postoje, ne bi priroda stvorila polove...

  • Rola

    7. oktobar 2018 | 15:01

    Stvarno ovo je veliko otkrice treba ga nagraditi za izum veka kuku mene sta sve dokon narod ne izmisli.

  • Boban

    7. oktobar 2018 | 14:45

    Pa normalno, m za madam, a z za zentlmen :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA