≫ 

Test od 10 sekundi otkriva da li smete da farbate kosu

Farbanjem oštećene kose ne činite ni sebi ni njoj uslugu

  • 1

Ukoliko vam je kosa oštećena, farbanjem možete samo da pogoršate stvari jer kosa mora da bude zdrava da bi nakon farbanja izgledala lepo.

Žene koje farbaju kosu više od 6 puta godišnje rizikuju da dobiju bolest koja ubija na hiljade ljudi

Ako se odlučite da sami kod kuće farbate kosu, frizeri vam savetuju da dobro obratite pažnju na neke stvari i proverite u kakvom je ona stanju uz pomoć ovog jednostavnog testa.

Izdvojite prstima jedan pramen kose i izravnajte ga. Na pramen stavite nekoliko kapi vode i posmatrajte koliko vremena je potrebno da kosa upije te kapljice.

Foto: Telegraf

Ako kosa upije vodu u roku od 10 sekundi onda je kutikula kose previše oštećena i kosu nije moguće jednako ofarbati. Ako kapljicama treba više od 10 sekundi da se upiju onda je vaša kosa u dobroj formi.

Na oštećenje kutikule, spoljašnjeg ljuskastog sloja kose, utiče češljanje mokre kose, preterana upotreba pegle, uvijanje stajlerom i izbeljivanje. Zbog svega ovoga kosa gubi vlagu i nakon toga je ispucana.

Foto: Freedigitalphotos.net/marin

Kako biste je oporavili i vratili joj stari sjaj, smanjite izloženost topoti bilo da je reč o fenu, presi ili figaru. Ne fenirajte je odmah nakon pranja jer je tada puna vode i izrazito krhka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina♡♤♢□♧

    12. januar 2018 | 22:59

    A ja ništa od ovoga ne kprisim i opet mi je kosa strašna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA