≫ 

Pamučne jastučnice su glavni krivac zašto vam je kosa masna i neuredna ujutro - a evo i zašto

Ako je i nakon promene šampona, regeneratora i korišćenja raznih proizvoda, vaša i dalje suva, onda postoji mogućnost da je pravi krivac jastučnica na kojoj spavate

  • 0

Bez obzira na to koji tip kose imate, ako se probudite sa zapetljanom i suvom kosom možete se zahvaliti svojoj jastučnici, piše Cosmopolitan. Da, ta tanka lepa pamučna jastučnica koja održava jastuk i glavu čistom, najverovatnije ima loš uticaj na vašu kosu.

Frizerka otkriva jedinu boju za kosu koja izgleda savršeno na svakoj ženi

Razlog suve kose nakon lepo prospavane noći dala je stilistkinja filmskih zvezda Džen Etkin.

Foto: Profimedia/Alamy

- Pamuk upija vlagu, što svila ne radi, pa kad ležite na svilenoj ili satenski jastučnici, ulja iz vlasi se zadržavaju na kosi i ujutro kosa izgleda čisto i blistavo. Pamučne jastučnice upijaju vlagu iz kose i kosa ujutro izgleda suvo i neuredno. Ovo je posebno korisno za ljude koji imaju kosu sklonu kovrdžanju, kosu s debelim vlasima, kao i onima koji imaju čvrste i velike kovrdže - objasnila je Etkin.

Svilene ili satenske jastučnice su glatke i neće ostaviti crvene tragove od spavanja na koži, a sama tkanina neće isušivati kosu tokom noći. To je glavni razlog zašto bi ljudi trebalo da razmile o ulaganju u posteljinu od satena ili svile, dodala je Etkin.

- Ako ne želite da se rastanete od svojih pamučnih posteljina, pre spavanja zamotajte kosu u svilenu maramu kako bi ostala čista i blistava. Ovo je odličan način i za održavanje frizure, pogotovo prirodne kose - zaključuje Etkin.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA