Ne tetovirajte ih: Sa ovih delova tela tetovaže najbrže izblede

Tetovaže su veoma popularne, ali morate biti jako oprezni kada je njihova izrada u pitanju

  • 1

Kako su trajne, morate da budete veoma oprezni kada birate mesto gde ćete se tetovirati, ali i oblik i boju koju ćete koristiti.

Ćerka Mileta Kitića na dečku ostavila svoj DOŽIVOTNI autogram, a kada vidite koji deo tela je u pitanju... (FOTO)

Ako želite da vam tetovaža bude jasna i vidljiva i posle 10 godina od kako ste je uradili onda se konsultujte sa tatu majstorom i izbegavajte tetovaže na sledećim mestima.

Unutrašnjost dlana

Foto: Pixabay.com

Ovde se mastilo teško zadržava. Mastilo na ovom delu tela se teško upija i većinu vremena tetovaža izgleda bledo i isprano.

Ruke

Koža ruku je jako specifična pa je malo teže da se mastilo zadrži u koži. Mastilo u boji neće biti tako jasno i vidljivo kao crno mastilo jer ruke često koristimo i peremo. Koža je pored toga tanka i ima malo masnoća i mišića ispod kože.

Stopala

Foto: Pixabay.com

Tetovaže se ovde slabo zadržavaju jer nosimo čarape i stalno se o kožu trlja i obuća, piše elleuk.com. Ako bismo tetovirano stopalo ostavili boso onda bi tetovaže trajale duže.

Laktovi

Foto: Pixabay.com

Posebno je teško zadržati tetovažu koja se nalazi na spoljašnjoj strani lakta. Tetovaža bledi jer stalno savijamo lakat, a na laktove se u toku naslonimo preko 100 puta.

Pazuh

Ovde je teško zadržati jaku boju tetovaže jer stalno pomeramo ruke pa dolazi do trenja kože i odeće.

Kako biste izbegli da vam tetovaža izbledi održavajte kožu hidriranom i zaštitite je od sunca svaki put kada kožu izlažete prirodnom suncu ili idete u solarijum. Izbegavajte usku odeću i obuću kako biste smanjili trenje.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA