≫ 

14 godina je brijala bradu, a onda je rešila da prestane - i sada ponosno objavljuje slike svog tela prekrivenog dlakama (FOTO)

Hormonski poremećaj usled sindroma policističnih jajnika može mnogo da oteža ženama život

  • 8

Nakon 14 godina duge borbe sa ovim sindromom i redovnog brijanja brade, Nova Galaksija je odlučila da u svojoj 26. godini života prestane da se brije i ponosno prihvati sebe i svoj izgled.

Frizer mu je rekao da pusti bradu - i to mu je istog trenutka promenilo život (FOTO)

Nova se bori sa ovim sindromom još od kad je bila tinejdžerka i u proteklih 14 godina se redovno brijala. Ali, prošlog novembra je odlučila da uzme učešće u "Novembar – mesec bez brijanja" kampanji koja se zalaže za prihvatanje brade koju mnogi pacijenti oboleli od raka vremenom izgube.

Kako su dani prolazili Nova je pronašla samopouzdanje u njenoj bradi. Čak i kada se ovaj mesec završio, odlučila je da ne brije njenu bradu već da je ofarba kako bi se slagala sa bojom njene kose.

U postu na Facebook-u kojim se obratila ljudima koji su je optužili da samo traži pažnju Nova je napisala: "Svim ljudima koji me optužuju da samo tražim pažnju imam da kažem da su u pravu! Tražim pažnju za ljude koji se bore sa istim problemom kao i ja. Želim da me ljudi sa policističnim jajnicima vide i shvate da sam u pravu. Nema ništa pogrešnog u vezi sa mnom i mogu da budem samouverena kada je moje telo u pitanju, ako ja to želim".

Nova se zalaže za promociju poziotivne slike o telu i osnaživanja žena koje se bore sa sličnim problemom, piše scoopwhoop.com.

- Niste sami. Nikada nista sami. I bilo da odlučite da se obrijete ili pustite bradu da raste, prelepi ste i čudesni, napisala je ona.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA