≫ 

Koža joj je crna kao noć i sve manekenke se plaše da ce ih poslati u penziju zbog jednog neverovatnog detalja

Prošle godine je ova "devojka" bila okružena velom tajne, a sada je ozbiljna konkurencija svim poznatim manekenkama. Konačno je pred vama odgovor na pitanje - Ko je ona?

  • 2

Šudu Gram je prvi digitalni supermodel na svetu, a kad vidite koliko je savršena zapitaćete se da li će poznati modeli uskoro ostati bez angažmana? Nakon inovativne kreacije poznatog fotografa Kamerona Džejmsa Vilsona, ovo pitanje muči mnoge.

Pazi s kime radiš! Možda ti je kolega psihopata - ovi znaci će ga sigurno odati

Kameron je stvorio kompjuterski generisanu osobu, tamne kože koja je napravila pravu pometnju u modnoj industriji, a trenutno je i veoma tražena. Šudu Gram ima preko 40.000 sledbenika na Instagramu, a profil je napravljen u aprilu prošle godine.

 
A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Tada je ova prelepa dama bila okružena velom misterije, a u opisu na njenom instagramu je pisalo samo "Ko je ona". Neki fotografi su zapravo mislili da je ona stvarna osoba koja je slučajno fotografisana.

10 trendi frizura koje možete da napravite za samo 3 minuta (FOTO)

Interesovanje za Šudu je dostiglo vrhunac kada je Rijanina kozmetička kompanija, "Fenti Beauty", na svom Instagramu podelila fotografiju ove "devojke". Na fotografiji je Šudu nosila roze šminku i delovala je poprilično uverljivo.

 
A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Pošto je Vilson počeo da odgovara na privatne poruke kako bi razjasnio ko je Šudu, on je na kraju otkrio da je savršen model samo 3D kreacija. Čak je i promenio opis na Instagram-u u "prvi digitalni supermodel na svetu".

- U osnovi, Šudu, je moja stvar, ona je moje umetničko delo na kom trenutno radim. Nažalost, ona nije pravi model, ali ona predstavlja puno pravih modela današnjice. Postoji veliki preokret sa modelima koji imaju tamnu kožu, Šudu je inspirisana njima. Očigledno je da su i neki modeli poput Duki Tot definitivno bili velika inspiracija za Šuduin nastanak. - rekao je 28-godišnji fotograf.

 
A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Međutim, mnogi nisu entuzijastični po pitanju ideje o crnom digitalnom modelu, pogotovo što ga je stvorio beli čovek. Trenutno su crne žene nedovoljno zastupljene u industriji mode i kozmetike, pa mnogi veruju da stvaranje crnog modela umesto angažovanja samo pogoršava situaciju. Drugi tvrde da Vilson pokušava da iskoristi sve veće interesovanje za modele tamne kože kako bi ostvario profit. Ovu tvrdnju je fotograf negirao.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I ćoraba koka zrno ubode

    10. april 2018 | 13:41

    Zar, uopšte , ima potrebe za ovakvim projektima kad zgodnih crnkinja u svim nijansama kože ima bukvalno na svakom ćošku...ili makar u raznim afričkim državama!?

  • DARKO 100%

    10. april 2018 | 11:02

    Nista bez Grejs Dzons!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA