≫ 

Frizer otkriva: 2 u 1 šamponi i balzami uništavaju kosu - sem kada imate ovaj tip kose

Svuda u prodavnicama i drogerijama viđamo pakovanja šampona i balzama za kosu koja su 2 u 1

  • 0

To što su šampon i balzam za kosu u istom pakovanju navodi nas na razmišljanje da li je to moguće, koliko je taj proizvod dobar i treba li ga koristiti.

Svi šamponi bez obzira na boju daju belu sapunicu - evo zašto je to tako

Nauka o kosi, trikologija, otkriva pravu istinu o ovome, a Peni Džejms vlasnica salona i sertifikovani trikologista otkriva šta se zapravo krije iza ovih proizvoda.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis/Šampon i balzam u istom pakovanju nisu dobri za sve tipove kose.

- Postoji mnogo 2 u 1 proizvoda na tržištu. Svaka kosa treba da bude dobro oprana kako bi se skinule masti i prljavština, a kosa duža od nekoliko centimetara zahteva hidrataciju. Mnogi šamponi i balzami sadrže kiseline koje pomažu folikulu dlake da ostane ravan, ali ako se ne koristi balzam ona postaje naelktrisana i umršena. Kada takvu kosu češljate ona se kida i tako na kraju samo upropašćujete kosu, rekla je ona.

Za kraću i tanku kosu koristite hidratantni šampon i kremasti balzam koji će omekšati kutikulu i učiniti vašu kosu lakom za oblikovanje. Za dugu i tanku kosu trebaće vam šampon koji će vam očistiti skalp bez da otežava kosu, ali i lagani balzam koji će je učiniti jačom.

Foto: Profimedia/Free/Balzam za kosu treba kao i šampon da odgovara vašem tipu kose.

Proizvodi koji su 2 u 1 po njenom mišljenju nisu dobri za osobe koje žele da dodatno hidriraju kosu i kožu glave, piše splinternews.com. Ovi proizvodi mogu da budu jako dobri za kratku i kosu srednje dužine sa zdravim skalpom, u suprotnom nemojte samo da bacate novac i upropašćujete vašu kosu.

VIDEO: Isprepadao je frizera pa dobio udarac u glavu

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA