≫ 

Tajna lepote najlepših žena na svetu: 5 namirnica bez kojih ni jedna ne može

Gusta, jaka i bujna kosa, zlatan ten i zategnuta koža, njima baš niko ne može da odoli

  • 3

Jeste li primetili kako su Indijke uvek najbolje plasirane na izborima lepote? Takođe, jeste li primetili kako Indijke imaju tako graciozno, otmeno držanje, gustu i sjajnu kosu i fantastičan, zlatni ten? U čemu je tajna? U kozmetici ili u nečemu drugom?

Tradicionalna vedska znanja iz medicine - ajurveda, tretiraju telo kao celinu a ne kao skup delova. U skladu sa ajurvedskim učenjima jedini živeći deo nas samih je atma, odnosno duša. Sve što se ispoljava na fizičkom nivou je zapravo izraz duše koji se reflektuje kroz telo - to je mantra indijskih lepotica.

Prema indijskim shvatanjima lepote, unutrašnja ravnoteža je najvažnija

- Ajurveda nas uči da harmonija između čulnih organa, uma i Malas (otpadnih materija) dovodi do uopštene dobrobiti i zdravlja. Međutim tu nije reč samo o fizičkom procesu. Svaki put kada našem telu nešto nedostaje ili nečega ima previše dolazi do neravnoteže. -  kaže dpktor Anil Kumar, lekar ajurvedske medicine i hirurgije. Osnova tradicionalnog pristupa zdravlju jeste da nadoknadite ono što nedostaje ili umirite ono čega ima previše.

Foto: Pixabay.com / Prema indijskim shvatanjima lepote, unutrašnja ravnoteža je najvažnija

5 top sastojaka po izboru Indijki

Indijke su najkarakterističnije po prekrasnoj dugoj, gustoj kosi, zlatnom tenu i intenzivnom make-upu, posebno po crnim kajal olovkama za oči.

Kajal je drevna šminka za oči metalnog sjaja i neprozirne teksture koja jako ističe oči. Pravi se od prirodnih sastojaka koji su dobri za zdravlje očiju – pepela pomešanog sa uljem ili, još bolje, bademovim maslacem koji će nahraniti nežnu kožu.

Kokosovo ulje obilato koriste za kosu, masažu vlasišta i za hidrataciju kože. zagrejte 1 kašiku kokosovog ulja i umasirajte u vlasište i kosu. Ostaviti 2 sata i isperite.

Feng shui otkriva – Ove odeće morate da se rešite ako želite da vam krene u životu

Kurkuma je najčešći sastojak maski za predivan zlaćani ten (pomešana sa jogurtom i medom). Pomešajte 1 kašiku kurkume s malo meda i jogurta da dobijete gustu pastu. Držite 20 minuta i isperite.

Foto: Pixabay.com / Kurkuma je jedan od najčešćih sastojaka u indijskim maskama za zlatan ten

Brašno od leblebija je uvek prvi izbor kao sredstvo za piling kože kako bi ona bila glatka i čista (pomešano sa kurkumom i limunom). Pomešajte 1 kašiku tog brašna s malo limunovog soka i kašičicom kurkume. Stavite na lice, držite 15 minuta, istrljajte i isperite.

Prestanite da perete kosu ovim šamponom i biće vam lepša nego ikad

Amla prah (biljka puna C vitamina) je glavni sastojak maske za fenomenalnu, gustu i jaku kosu, a koristi se i kao prevencija sedih vlasi. Pomešajte amla prah sa toplom vodom u pastu, nanesite na kosu, staviti kapu za tuširanje. Držati pola sata i isperite.

Daljinac

(Telegraf.rs / atma.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA