≫ 

Uživajte bez griže savesti - evo zašto je čokolada toliko dobra za vašu kožu

Svi se sećamo magičnog dejstva čokolade iz istoimenog filma, a milioni ljudi uživaju u njenom ukusu u ovom trenutku

  • 1

Čokolada je univerzalni lek za sve od lošeg raspoloženja, lošeg dana na poslu pa sve do slomljenog srca, a blagodeti koju ona ima po naše zdravlje i kožu poznati su nam od davnina.

Evropljani jedu najviše čokolade na svetu: Ovo je njen dan

Stručnjaci kažu da je kupanje u čokoladi pravi eliksir za kožu, a delotvorna je i kozmetika sa čokoladom koju danas proizvodi veliki broj kompanija. Ona se u kozmetici najviše koristi zbog antioksidanata u kakau. Oni odlažu znakove starenja, aktiviraju razgradnju masnih naslaga i imaju psihološki stimulativan efekat zbog čega trebate da se opredelite za proizvode na bazi kakaa.

Čokolada nije samo za jelo. Foto: Pixabay.com

Naučno je dokazano da čokolada povoljno deluje na kožu pa je sve češće nalazimo kao jedan od sastojaka u pilinzima, kremama i balzamima za telo. Nakon upotrebe ovakve kozmetike, koža je pročišćena od nečistoća, mekša i sjajnija.

Kakao poput kofeina stimuliše cirkulaciju i razgradnju masnoća, a zbog svog hemijskog sastava čokolada deluje na kožu podjednako euforično kao i na mozak. Endorfin koji ispušta mozak je taj koji stimulišuće deluje na kožu i njeno obnavljanje. Uz to, čokolada je snažno tonira, podstiče proizvodnju kolagena i elastina pa je koža čvršća i zategnutija.

Kakao puter se još od 16. veka koristi u kozmetičke svrhe. U pitanju je tvrda, žućkasto-bela materija koja ima sličan miris kakau i blag ukus. Dobija se istiskivanjem iz zrna kakaa i važan je sastojak u kozmetičkim mestima, ali se koristi u farmaceutskoj industriji za odlaganje tableta i pripremu čepića. Poznat je po tome što ima izrazito omekšavajuće dejstvo pa se koristi za omekšavanje i zaštitu ispucalih usana i ruku, a nezaobilazan je i sastojak krema i ulja za sunčanje.

Kada je reč o tretmanima prepustite se veštim rukama profesionalaca. Foto: Pixabay.com

Iako za čokoladu kažu da je neprijatelj vitke linije i lepe kože, ipak se koristi u mnogim spa centrima i salonima lepote širom sveta za različite tretmane. Koristi se za masažu i oblaganje tela, kao piling i revitalizujuća maska za lice i stopala.

Proslavite svetski Dan čokolade tako što ćete se zasladiti vašom omiljenom čokoladom, otići do salona na masažu ili popijte toplu čokoladu sa partnerom. Nemojte preterivati jer vam linija na tome neće biti zahvalna, ali mali udar hormona sreće i opuštanje mozga tokom vikenda ipak morate sebi da priuštite.

VIDEO: Da li prdež može da produži život

(Telegraf.rs/vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. jul 2018 | 15:51

    Cokolada je uzas za vas organizam ja perem sudeveu kuci I onu posudu say cokoladom puding razne torte jedva operem a kako je Tek stomaku razmislite bolje sladoled bananice itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA