≫ 

Zateže, hidrira i podmlađuje kožu: Žene preko 40 godina moraju obavezno da koriste kreme sa ovim sastojkom

Kako bi duže izgledale mlađe, žene moraju da počnu na vreme da neguju svoju kožu

  • 0

Kreme koje se bore protiv bora i znakova starenja sadrže u najvećem broju slučajeva kao glani sastojak hijaluronsku kiselinu.

Ovo je najvažniji sastojak koji svaka krema protiv starenja mora da ima da bi bila efikasna

Kada čujemo reč kliselina malo postanemo skeptični, ali reč je o kiselini koja može da učini čudo za našu kožu, a ne da je uništi kao što nam reč insinuira. Hijaluronska kiselina je ta koja je zaslužna za hidrataciju naše kože. Zbog toga se koristi u velikom broju seruma i krema zbog superhidratantnih sastojaka i mogućnosti da se bori protiv strarenja.

Bore od smejanja su uvek najvidljivije. Foto: Pixabay.com

Postoji mnogo razloga zbog kojih žene, naročito one koje imaju preko 40 godina, treba više da koriste hijaluronsku kiselinu, a ovo su samo neki od njih.

Hijaluron se već nalazi u našem telu, ali s godinama njegov procenat opada pa je neophodno da ga unosimo preko krema. On obezbeđuje hidrataciju tkiva između zglobova i kože i važan je za opšte zdravlje kože. Prisutan je u svim delovima tela uključujući i oči, unutrašnje tečnosti i vezivno tkivo.

Nakon posmatranja žena koje su koristile hijaluronsku kiselinu 8 nedelja, naučnici su uočili neverovatno poboljšanje na koži jer ona ima pozitivan uticaj na sve tipove kože. Hijaluronska kiselina deluje poput sunđera jer ona zarobljava vlagu i zadržava je kako bi je koža absorbovala. Molekul ove kiseline je toliko mali da može da prođe kroj gornji sloj kože gde se zadržava, upija vlagu i čini kožu nežnom i hidriranom.

Kako starimo naša koža ne zadržava vlagu kao nekada. Bebe se rađaju sa dosta hijalurona zbog čega je njihova koža tako nežna. Upotreba može da vam pomogne da ispeglate manje bore na licu. Zamislite suvo grožđe naspram svežem grožđu. Koja slika vam je lepša?

Hijaluronska kiselina je odlična za hidrataciju kože. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Kada vam je koža hidrirana onda ona izgleda mekše, tonirana je, manje je opuštena i izgleda mlađe. Suva koža je na površini osetljiva na oštećenja i infekcije. Hijaluronska kiselina pomaže oporavku kože od povreda i njenu regeneraciju. Koža koja je bogata hijaluronskom kiselinom otpornija je na oštećenja od UV zračenja. Ima je u u proizvodima za negu kože od seruma do krema.

Ono na šta trebate da obratite pažnju jeste da u proizvodu ima najmanje 1 odsto hijaluronsk ekiseline, jer ako sadrži oko 0,5 odsto možda nećete dobiti baš najbolji efekat.

Odlična stvar vezana za hijaluronsku kiselinu jeste u tome što je ona prirodno prisutna u našem telu pa retko kada izaziva alergije i iritaciju. Neki korisnici su izjavili da su primetili kako im je koža suvlja nakon upotrebe ove kiseline, ali to se retko kada dešava. Uvek probajte kremu ili serum na podlaktici kako biste bili sigurni da vam ona odgovara.

Svaki proizvod protiv starenja trebalo bi da sadrži hijaluronsku kiselinu. Foto: Pixabay.com

Ima laganu strukturu i pogoduje svim tipovima kože. Može da se koristi i kod kože sklone aknama jer su tretmani protiv njih često toliko agresivni da isušuju kožu, dok je hijaluronska kiselina hidrira.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/skincarebyalana.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA