≫ 

Žene sa malim grudima imaju fizički defekt: Ruske vlasti potpuno su razjarile žene ovom tvrdnjom

Na bilbordu se nalazi fotografija žene koja drži metar oko poprsja i ima ogorčeni izraz lica, a na natpisu piše da zgrade ovog preduzeća imaju "male cene i puno kompleksa"

  • 1

Bilbord koji je jedno preduzeće iskoristilo kao reklamu je izazvao veliku pometnju u Rusiji, na njemu se nalazi fotografija mlade žene sa malim grudima. Preduzeće se bavi oglašavanje stanova, pa ukoliko tražite vezu između ovog bilborda i dotičnog preduzeća, nećete je naći, osim ako ne pročitate tekst do kraja.

Tako se voli ćerka! Otac pravi šašave kostime i pozira sa ćerkicom u najluđim mogućim pozama (FOTO)

Na bilbordu, žena drži metar oko poprsja i ima ogorčeni izraz lica, a na natpisu piše da zgrade ovog preduzeća imaju "male cene i puno kompleksa". Ruska federalna antimonopolska služba (FAS) se složila sa aktivistima koji kažu da ova reklama služi da posrami žensko telo.

Dodatnu ljutnju je izazvalo to što su iz FAS-a rekli da su male grudi "fizički nedostatak". U svojoj presudi, FAS je rekao da je "ekspertski savet utvrdio da oglas ukazuje na fizičke nedostatke kod žena (male dojke)".

Ruska blogerka i aktivista protiv seksizma Nastasja Krasiljnikova je rekla: "Ne bih bila iznenađena da osoblje FAS-a sumnja da je bilo šta pogrešno ili uvredljivo za žene u tome kako su postupili".

- Verovatno je osoba koja je napisala ovo, mislila da je sasvim očigledno da male grudi predstavljaju fizički nedostatak. Ova priča nam govori jednu jednostavnu stvar u vezi sa Rusijom. Seksizam je deo kulture. - rekla je Nastasja.

Ovo nije prvi put da ruska firma dođe u nevolju zbog svoje reklame. Nedavno je bilbord za kupovinu stanova koji su obećavani kao jeftiniji od onih za  "iznajmljivanje" imao fotografiju žene, a aktivisti su preduzeće optužili za aluziju na prostituciju.

Bilbord za istu firmu je u januaru ove godine imao fotografiju žene sa plusom sa natpisom: "Čak je i popust deblji nakon praznika", a bilbord za kozmetčki salon u kom se rade depilacije je imao fotografiju dlakave jabuke uz reč "appetizing?" (ukusno).

Jedan bilbord je imao fotografiju žene sa natpisom: "Čak je i popust deblji nakon praznika" Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Задовољна жена

    29. avgust 2018 | 11:38

    Жене са малим грудима ураде силиконе и душмани имају тему за прозивку

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA